hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Askeri savcılık : Soruşturma da yok imaj da

    Askeri savcılık : Soruşturma da yok imaj da
    expand

    Genelkurmay Askeri Savcılığı İnternet Andıcı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, Genelkurmay Başkanlığı'nca işletilen dava konusu internet siteleriyle ilgili olarak herhangi bir soruşturma yapılmadığı belirtti. Yazıda, dolayısıyla bilgisayarların imajlarının alınmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı "İnternet Andıcı Davası" na bakan mahkemeye gönderdiği yazıda internet siteleriyle ilgili olarak herhangi bir soruşturma yapılmadığını, dolayısıyla böyle bir soruşturma kapsamında bilgisayaraların imajlarının alınmasının söz konusu olmadığı belirtti.

    Sanık avukatları imajlarının alındığını ileri sürmüştü

    İnternet Andıcı Davası'nda 27 Ekim'de görülen duruşmada sanık avukatları Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yapılan soruşturma aşamasında Genelkurmay Başkanlığı'nca işletilen internet siteleri ile ilgili bilgisayarların imajlarının alındığını belirtmişti. Bunun üzerine davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Genelkurmay Askeri Savcılığı'na müzekkere yazarak, soruşturma kapsamında alınmış imajların gönderilmesine karar vermişti.

    Genelkurmay askeri savcılığı : Soruşturma yok. Dolayısıyla imaj da yok

    Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı 27 Kasım'da mahkemeye gönderdiği yazıda internet siteleriyle ilgili olarak herhangi bir soruşturma yapılmadığını, dolayısıyla böyle bir soruşturma kapsamında bilgisayaraların imajlarının alınmasının söz konusu olmadığı belirtti. Ancak yazıda, Askeri Savcılığın Dursun Çiçek hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında kamu davası açtığı, bu soruşturmada muhtelif bilgisayarların imajları alındığı ifade edildi. Yazıda, 21 Mayıs 2010 tarihinde iddianamenin kabulüne karar verilmesiyle birlikte kovuşturma safhasının başladığı ve bu safhada Askeri Savcılığın dava dosyası üzerinde herhangi bir yetki ve sorumluluğunun olmadığı belirtildi. Yazıda, dosyanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemede olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhbar mektuplarıyla ilgili soruşturma yok

    Mahkemenin Genelkurmay Başkanlığı'ndan istediği "İstihbarat Başkanlığı tarafından kamuoyunda 'Islak İmza ve Andıç Davası' olarak bilinen davalara konu ihbar mektuplarıyla ilgili yapılan soruşturma muktezaya bağlanmamışsa ilgili evrakların gönderilmesi" yönündeki talebine de cevap geldi. Yazıda, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde, belirtilen konu hakkında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nca yapılan herhangi bir soruşturma bulunmadığı belirtildi. İhbar mektuplarını gönderenler, kendilerinin de TSK'da çalıştıklarını söylemişlerdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow