hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bismil şehidine törenle veda

    Bismil şehidine törenle veda
    expand

    Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düzen polis memuru Zafer Sayil (32) için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bismil Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bürosunda görevli ekibe ait araca dün akşam ilçe girişinde teröristler tarafından gerçekleştirilen uzun namlulu silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Sayil için İl Emniyet Müdürlüğü Vali Ünal Helikopter Alanı'nda tören yapıldı.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, bugün bir kez daha Diyarbakır'da menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden bir şehidi uğurlamada birlikte olduklarını söyledi.

    Menfur saldırılar sonucunda polis, asker, sivil vatandaş ve öğrencilerin hayatlarını kaybettiklerini dile getiren Eker, terörün bu memleketin ve milletin başına musallat olmuş bir bela olduğunu bildirdi.

    Dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadelenin süreceğini, bunun en etkili bir şekilde olacağını vurgulayan Eker, son aylarda çok daha etkin bir mücadele yapıldığını gördüklerini belirterek, şöyle dedi:

    "Bu da Zafer kardeşimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimiz, emniyet mensuplarımızın, askerlerimizin hepsinin çok üstün çabalarının, gayretlerinin sonucu. Ama bu mücadele yapılırken, maalesef yürek yakıcı kayıplar da veriliyor. Tabii burada kararlılıkla ve fedakarlıkla bu mücadele devam edecek. Milletimizin arzu ettiği beklediği, Kürdüyle Türküyle bütün vatandaşlarımızın özlemini çektiği huzurlu bir barış ortamı tesis edilinceye, terörün bütün melun yüzü silinceye kadar bu mücadele ve çalışma devam edecek."

    Şehitlere rahmet dilediğini, ailenin acısını yürekten paylaştıklarını aktaran Eker, hükümetin bütün imkan ve güçleriyle şehidin ailesiyle birlikte olacağını, bu acıyı hafifletmeye çalışacağını söyledi.

    Şehit yakınlarının hayatlarının kolaylaştırılması için de hükümet ve devletin elinden gelen bütün gayreti sarf ettiğini belirten Eker, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 74 milyon vatandaşın birlik ve beraberlik içerisinde, huzurlu ve barış içerisinde yaşamaları için terörle silahlı mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

    Törende şehit Sayil'in annesi Münire Sayil, babası Hüseyin Sayil, eşi Hatice Sayil, kardeşi Savaş Sayil ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı. 

    Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, Süleyman Hamzaoğulları, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, çok sayıda askeri erkan ve polis memurları katıldı.

    Şehit Sayil'in cenazesi törenin ardından arkadaşlarının omuzunda helikoptere taşınırken, Bakan Eker'de cenazesinin nakledilmesine yardım etti. Şehidin cenazesi memleketi Malatya'ya gönderildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow