hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kriz yaratan o açıklamaya açıklık getirdi

    Kriz yaratan o açıklamaya açıklık getirdi
    expand

    Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Yunanistan'ın tepki göstediği açıklamayla ilgili olarak "Benim oradaki kastım Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili. Türkiye'de 1990'lı yıllarda meydana gelen büyük çapta ve yangın orman yangınlarının Yunan gizli teşkilatıyla ilişkili olduğuna ilişkin bazı bilgiler, değerlendirmeler vardı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eşi Berna Yılmaz ile birlikte İstanbul'dan Los Angeles'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Yılmaz, bir gazetede yayınlanan sözlerinin ardından Yunanistan'daki tepkilere ilişkin sorulan soruya, "Gazetedeki haber tamamen yanlış anlamadan kaynaklanıyor.  Zannediyorum Yunanlı dostlarımız da biraz acele etmişler tepki göstermekte. Benim oradaki kastım Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili. Türkiye'de 1990'lı yıllarda meydana gelen büyük çapta ve yangın orman yangınlarının Yunan gizli teşkilatıyla ilişkili olduğuna ilişkin bazı bilgiler, değerlendirmeler vardı. Ben bunlar kesinlik kazanmadıkça, kanıtlanmadıkça bunların yayınlanmasının Yunanistanla ilişkilerimiz açısından yanlış olacağını, bu nedenle devlet kapsamı içinde düşünülmesi gerektiğini ifade ettim. Mesele tamamen çarpıtılmış, sansasyon merakına kurban edilmiş, doğrusu söylediğim gibi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılmaz, "Haberi veren gazete mi çarpıtmış?" sorusu üzerine "Maalesef, zaten manşetle haber tamamen farklı" yanıtı verdi.

    Mesut Yılmaz, bir gazetecinin şeklindeki sorusuna "Haberde Azerbaycan'daki darbe girişimi iddiaları da var, bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusuna ise yanıt vermedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow