hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sadece 69 saniye sürdü

    Sadece 69 saniye sürdü
    expand

    Bursa'da dün akşam özel bir banka şubesine başındaki motosiklet kaskı ve elinde pompalı tüfekle giren ve bir bölümü döviz olmak üzere 165 bin lira parayı çantaya koyup, güvenlik görevlisinin tabancasını da alarak kaçan 35 yaşındaki İbrahim Akın, 4 saat sonra yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köy kahvesinde çaycılık yapan ve güvenlik kamerasında soygunu sadece 69 saniyede gerçekleştirdiği ortaya çıkan Akın'ın gasp ettiği para ve tabanca, kaldığı odanın yanındaki kömür kovasında bulundu.

    Dün saat 16.30 sıralarında plakası olmayan kırmızı renkli motosikletle gelen İbrahim Akın, başındaki kaskı çıkarmadan pompalı tüfekle merkez Osmangazi İlçesi sınırlarında bulunan Demirtaş Organize Sanayii Bölgesi'ndeki banka şubesine daldı. Bankada havaya bir el ateş eden soyguncu, herkese yere yatması çağrısında bulundu. Banka çalışanlarının önündeki çekmeceye koydukları tüm paraları çantasına dolduran soyguncu, güvenlik görevlisinin tabancasını aldıktan sonra bankadan çıktı ve geldiği motosikletine binerek kaçtı. Görevlilerin bir süre takip ettiği soyguncu, Alaşar Köyü yakınlarında kaskı yol kenarına bıraktıktan sonra motosikletle yoluna devam edip, izini kaybettirdi.

    Soygunun televizyon haberlerinde çıkmasından sonra polisi arayan merkez Gürsu İlçesi'ne bağlı Cambazlar Köyü'nde oturan bir kişi, eşkale uygun kişinin köylerindeki kahvede çalışan ve sabah benzer motosiklet ve pompalı tüfekle görülen evli, 2 çocuk babası İbrahim Akın'ın olabileceğini söyledi. Bunun üzerine Cambazlar Köyü'ne gelen polis ekipleri, Akın'ı çalıştığı kahvede gözaltına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyen Akın, daha sonra soygunu kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etmek zorunda kaldı. Bir süre önce eşinin kendisini terk ettiğini, o günden sonra köy kahvesinde çalışıp, kahveye ait boş bir odada kaldığını söyleyen Akın, "Parasızlık canıma tak etti. Sonunda soygun yapmaya karar verdim. 500 TL'ye motosiklet ve kask aldım. Bankaya dört gün gidip keşif yaptım. Sonra patronuma ait kahvede bulunan pompalı tüfekle soygunu gerçekleştirdim. Bankaya girince 'Bu bir soygun' diye bağırdım. Kimse beni ciddiye almadı. Bunun üzerine silahı ateşledim. Paraları alıp kaçtım. Sonra kaldığım odanın yanında kömür koyduğum kovanın içersine sakladım. Ama yakalandım" dedi.

    Şüpheli Akın polisteki sorgusunda, Bulgaristan'da oturan bir sevgilisinin bulunduğunu, sevgilisinin Bursa'da yaşamak için kendisine baskı yaptığını, soygunu da bu nedenle gerçekleştirdiğini söyledi. Güvenlik kameraları görüntülerden soyguncunun girdiği bankada pompalı tüfekle numaratöre ateş edip kasada bulunan 49 bin 500 TL, 28 bin 587 doları (yaklaşık 54 bin TL) ve 24 bin 545 Euro (60 bin 500 TL) ile 6 çeki, sadece 69 saniyede alıp kaçtığı ortaya ıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow