hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Gül'e zamlı maaş çağrısı

    Bahçeliden Güle zamlı maaş çağrısı
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekili emekli aylıklarında yapılan düzenlemeyle ilgili "Sayın Cumhurbaşkanı şike ve teşvik yasalarında duymuş olduğu vicdanı rahatsızlığı, burada da duyuyorsa, veto etmek suretiyle TBMM'ye yeniden iade edebilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, temel atma töreni, inceleme ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere geldiği Mersin'in Tarsus ilçesinde, TEM Otoyolu Çamtepe Gişeleri'nde partililerden oluşan bir grup tarafından karşılandı.

    Buradaki partililerle, tek tek tokalaşan Bahçeli, daha sonra Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Evsel Atık Bertaraf Tesislerinde incelemelerde bulundu.

    Bahçeli, burada basın mensupları tarafından "milletvekillerinin emekli maaşlarındaki düzenlemeyi" ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in "bunlar içeride başka, dışarıda başka konuşuyor" şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

    "Sayın TBMM Başkanı'nın bu değerlendirmesini kimin üzerinden yaptığını bilmemiz mümkün değil. Milletvekili emekli aylıkları ile ilgili, TBMM'de temsil edilen partilerin görüş birliği içinde bu değişikliği ve düzenlemeyi yapma arzusu ve bu arzunun yerine getirilmesi için ortaya çıkan farklı önergelerin oylanmasıyla beraber, 217 milletvekillinin kabul oyu 29 milletvekilinin ret oyuyla bu değişiklik yapılmıştır. MHP'nin o anda mecliste bulanan 10 değerli milletvekili 'hayır' oyu kullanmışlardır. Şimdi TBMM'de çıkan bu yasa Cumhurbaşkanının önündedir. Sayın Cumhurbaşkanı şike ve teşvik yasalarında duymuş olduğu vicdanı rahatsızlığı, burada da duyuyorsa, veto etmek suretiyle TBMM'ye yeniden iade edebilir. Ancak, MHP olarak seçimlerden önce, emeklilerin intibak yasasının yeniden düzenleneceğine dair diğer siyasi partilerle beraber milletimize vermiş olduğumuz vaatler vardır. Eğer emeklilerle ilgili intibak yasasının meclise getirilmesi halinde, MHP üzerine düşen gayreti gösterecektir.
    Bu arada, eğer Cumhurbaşkanı veto ederse, bu veto edilen yasayı da genelde emeklilerin intibak yasası içinde tekrar gözden geçirmek suretiyle, toplumu rahatsız etmeyecek bir düzenlemeye katkı sağlayabiliriz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın "ihaleye fesat karıştırmak ve devlet malını zarara uğratmak" suçlamaları nedeniyle tutuklanmasıyla ilgili soruya ise "Yargıya iletilmiş konulardır. Sonucu bekleyeceğiz" diye cevap verdi.

    Bahçeli, daha sonra partililerle birlikte toplu açılış törenlerine katılmak üzere Kırklar Stadı'na geçti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow