hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteci Mavioğlu beraat etti

    Gazeteci Mavioğlu beraat etti
    expand

    Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, PKK liderlerinden Murat Karayılan'la yaptığı, Radikal gazetesinde yayımlanan röportaj nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandığı davada beraat etti.

    İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ertuğrul Mavioğlu katıldı. Radikal gazetesi sorumlu müdürü olan sanık Hasan Kılıç ise duruşmaya gelmedi.

    "Ben mesleğimi yaptım"

    Ertuğrul Mavioğlu, "Ben mesleğimi yaptım. Bunun sonunda terör örgütü propagandası yapmak olarak algılanması bana kısaca sen mesleğini yapma demektir" dedi.

    Murat Karayılan'la birçok gazetecinin konuştuğunu belirten Mavioğlu "Ben kesinlikle terör örgütünün açıklamasını yayınlamadım. Propagandasını yapmadım. Halkın haber alma özgürlüğü çerçevesinde savaşın bitmesi için herkesin konuşabilmesi ve demokrasinin gelişmesi düşünceleri ile hareket ettim" diye konuştu.

    Mavioğlu'nun avukatı Yücel Döşemeci ise müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

    Beraat etti

    Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Ertuğrul Mavioğlu ve Hasan Kılıç hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açıldığını hatırlattı. Sanıkların suçunun "terör örgütlerinin bildiri ve açıklamalarını yayınlamak" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden mahkeme, sanıkların atılı suçta, suç işleme kastlarının bulunmadığını kaydetti. Mahkeme bu nedenle iki sanığın da beraatine karar verdi.

    İddianameden

    Davanın iddianamesinde Radikal Gazetesi'nin 28-29-30 Ekim tarihinde PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan ile yapılan röportajın yayınlandığı belirtilmişti. Söz konusu röportajların, daha fazla şiddete teşvik edici ve okuyucu nezdinde şiddete başvurmanın gerekli ve haklı bir önlem olduğu izlenimi uyandırdığı ifade edilen iddianamede sanıklar Ertuğrul Mavioğlu ve Hasan Kılıç'ın "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow