hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genelkurmay'dan Yeni Akit haberi açıklaması

    Genelkurmaydan Yeni Akit haberi açıklaması
    expand

    Yeni Akit gazetesinde yer alan ve Başbakan Erdoğan ile ailesi ve hükümet hakkında internet üzerinde faaliyet yürütüldüğü iddialarına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Genelkurmay'ın açıklamasında adli soruşturma başlatıldığı belirtilerek, haber yalanlandı.

    Genelkurmay Başkanlığı, bir grup Jandarma personeli teğmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailesi ve Hükümet aleyhine internet üzerinden faaliyet yürüttüğüne ilişkin iddialar hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

    Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Yeni Akit gazetesinde yer alan "Küstah teğmenleri kim koruyor" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Genelkurmay açıklamasında, habere konu olayla ilgili olarak Jandarma Genel Komutanı tarafından bir işlem yapılmadığı yönündeki iddianın da gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

    Açıklamada, "Habere konu olay hakkındaki bilginin Genelkurmay Başkanlığına ulaşmasını müteakip, aynı gün konu Jandarma Genel Komutanına özel olarak iletilmiş ve Jandarma Genel Komutanı tarafından 2 Aralık 2011 tarihinde adli soruşturma emri verilmiştir. Adli soruşturma halen devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

    Yeni Akit gazetesinde yayımlanan "Küstah Teğmenler" haberinde, Başbakan Erdoğan ve ailesi ile hükümet aleyhine internet üzerinden faaliyet yürüten bir grup jandarma personelinin istihbarat birimlerince belirlendiği, yapılan takibin ardından söz konusu jandarma teğmenlerinin sistematik olarak hareket ettiklerinin tespit edildiği ve durumun Başbakan Erdoğan'a bildirildiği iddia edilmişti. Haberde "Konunun Genelkurmay'a iletilmesi talimatı üzerine dosya Başbakanlık tarafından Genelkurmay'a iletildi. Başbakan Erdoğan'a ağır hakaretlerin detaylarını içeren dosya, Genelkurmay tarafından gereği yapılmak üzere ivedilikle Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu'ya ulaştırıldı. Ancak dosyanın, burada takılıp kaldığı belirtiliyor. Kalyoncu'nun aradan geçen zamana rağmen kendisine iletilen dosya hakkında hiçbir işlem yapmadığı ifade ediliyor" denilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow