hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tümgeneral Bakıcı'ya tutuklama kararı

    Tümgeneral Bakıcıya tutuklama kararı
    expand

    "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi firari sanık emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın yokluğunda tutuklanmasına karar vererek, hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılmasına hükmetti.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar açıklandı.

    Buna göre mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün 30 Kasım 2011 tarihli yazısının dikkate alındığını kaydetti.

    Mahkeme heyeti, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını öngören "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve 15 ile 22,5 yıl arasında hapis cezasını öngören "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan dava açıldığını anımsattı.

    Bakıcı'nın, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu ve yurt dışında kaçak konumunda olmasını göz önüne alarak, dosya kapsamına göre yokluğunda tutuklama müzekkeresi çıkarılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, yakalama kararı bulunan Bakıcı hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmasına hükmetti.

    Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarıyla ilgili beyanlarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkına gereğinin takdir ve ifası için Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını karara bağladı.

    Bu karar, Başbuğ hakkında suç duyurusu anlamına geliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow