hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılbaşı gecesi hava nasıl olacak?

    Yılbaşı gecesi hava nasıl olacak
    expand

    İstanbul'da yılbaşı gecesi ve yeni yılın ilk günü aralıklı yağmurlu geçecek.

    İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara bölgesi yarın sabahtan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek. Hafta sonunda etkili olması beklenen yağışlı havanın bölgeyi hafta başından itibaren terk etmesi bekleniyor.

    Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığı, 1 Ocak Pazar günü 1-2 derece azalacak. Rüzgarın, yarın akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli olarak esmesi ve etkisini pazar günü akşam saatlerine kadar sürdürmesi bekleniyor.

    İstanbul hava tahmin raporuna göre, şehir yarın 5-11 derece arasında, parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren de aralıklı yağmurlu olacak. Akşam saatlerinden itibaren de rüzgar, kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerinden kuvvetli esecek.

    Sıcaklığın 4-7 derece arasında değişeceği 1 Ocak Pazar günü ise İstanbul'da aralıklı yağmur bekleniyor. Yağışların, Avrupa yakasında öğle saatlerinden, Anadolu yakasında ise akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

    İstanbul, sıcaklığın 2-8 derece arasında değişeceği 2 Ocak Pazartesi günü parçalı az bulutlu olacak.

    Marmara Bölgesi için yapılan değerlendirmeye göre, yarın bölge genelinde yağış bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde devam edeceği tahmin ediliyor.

    1 Ocak Pazar günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin parçalı çok bulutlu, diğer yerlerin de yağışlı olması bekleniyor. Yağışların yağmur; Balıkesir, Bilecik ve Bursa'nın doğu ilçelerinin yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    Rüzgarın, yarın akşam saatlerinden itibaren ve pazar günü kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow