hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da 5 dilde kahvaltı menüsü

    Diyarbakırda 5 dilde kahvaltı menüsü
    expand

    Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda 'Kahvaltıcı Mustafa' adıyla kahvaltı salonu işleten Mustafa Avcılar, Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Süryanice ve Ermenice olmak üzere 5 dilde kahvaltı menüsü hazırladı.

    Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde tarihi Hasanpaşa Hanı'nda bulunan ve 81 yıldır babadan oğula geçen 'Kahvaltıcı Mustafa' adıyla hizmet veren kahvaltı salonu, Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Süryanice ve Ermenice menü hazırladı.

    Menünün tanıtımına daha önce 'çok dilli belediyecilik' kararı alan Sur Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş, amaçlarının toplumsal yaşamı kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

    Demirbaş, şöyle konuştu:

    "Biz resmi dil Türkçe'nin yanı sıra diğer dillerde de kamusal hizmeti esas almıştık. Buradaki temel amaç halkımıza daha iyi hizmet etmek, aynı zamanda tarihi değerlere sahip olan kentimizi kendi kimlikleriyle de buluşturmaktı. Bu projemize esnafımız da destek verdi.

    Türkiye'de bir ilk yaparak kendi işyerinin tanıtım broşürünün ama aynı zamanda Diyarbakır'ın tanıtımına çok güzel katkılarda bulunarak Kahvaltıcı Mustafa 5 dilde bir menü kitabı bastırdı. Türkiye'nin hiçbir yerinde bir esnafımız bu kadar dilde bir broşür bastırmadı."

    İşyeri sahibi Mustafa Avcılar, "Ben ne kadar kahvaltıcı isem de Diyarbakırlıyım. Diyarbakırlı olmaktan gurur duyuyorum. Amacım kültürümüzü tanıtmak. Buraya yerli yabancı gelen turist gruplarımız var. Yabancı turist grupları İngilizce dışında başka dil bilmedikleri için kentimizi ve kendimizi daha iyi ifade edemiyorduk ama bu katalog sayesinde birçok turistin takdirini aldık" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow