hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rizeliler "dinozor" buldu!

    Rizeliler dinozor buldu
    expand

    Rizenin Pazar İlçesi Aktaş Köyü'nde yaşayan Cihan Yılmaz, yıktığı eski evinin temelinde yaptığı kazı sırasında, iki ayaklı bir hayvan ve yavrusuna ait fosil kalıntısı buldu. Yapılan ilk incelemede fosilin hangi hayvana ait olduğu anlaşılamadı.

    Cihan Yılmaz, tarihi evini yıkıp yerine yeni ev yapmaya karar verdi. Evin temelinde kazı yapan Yılmaz, bir havan ve yavrusuna ait iki fosil kalıntısı buldu. İki ayaklı olduğunu belirttiği fosilin fotoğrafını çekerek ilgili bazı kurumlara yolladığını ancak ne tür bir hayvana ait olduğu yönünde bir sonuç alamadığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

    "Eski evimizi yıkıp yerine yenisini yapmak istedik. Yaptığımız kazı sırasında böyle bir hayvan iskeleti ve onun yavrusu sandığımız diğer bir iskeletle karşılaştık. Bu iskeletin fotoğrafın çekip İstanbul'a bir müzeye yolladım. Oradaki kişiler bunun fotomontaj olduğunu, böyle bir şeyin olamayacağını söylediler ve bana inanmadılar. Köyde de göstermediğim kimse kalmadı. Herkes iki ayaklı böyle bir hayvan olmadığını söylüyor. Burada daha başka tarihi şeyler de çıkabilir. Onun için evi yapmadan gelip yetkililerin incelemesini istiyorum" diye konuştu.

    Bu arada köyde fosili gören vatandaşların hayvanın dinozor olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

    Yılmaz'ın fosil kalıntısını evinde sakladığı belirtildi.

    Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Pazar ilçesinde bir köyde hayvan fosili bulunması haberi üzerine Müze Müdürlüğü görevlilerinin harekete geçtiğini söyledi.

    Bölgede konuyla ilgili araştıma yapacaklarını kaydeden İsmail Hocaoğlu, fosilin ön incelemenin ardından bir üniversitenin ilgili bölümüne gönderileceğini belirterek, burada yapılacak değerlendirmenin ardından da durumun netleşeceğini ifade etti.

    Hocaoğlu, gerekirse bölgede kazı çalışması yapılabileceğini de sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow