hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aslanlarla dans eden kız

    Aslanlarla dans eden kız
    expand

    "Ortadoğu'nun en genç kadın aslan terbiyecisi" olarak gösterilen Enise Kuta, küçük yaştan itibaren aslan, kaplan ve yılanları eğitmeye çalışıyor.

    Mısır Devlet Sirkinin en genç yeteneği olan 23 yaşındaki Enise, 7 yaşından itibaren aslanlarla yakından ilgilenmeye başladı. Dedesi, büyük annesi ve babası da vahşi hayvan eğitmeni olan Enise, gösterilerinde adeta aslanlarla dans ediyor.

    Bir aslan eğitmeni olan babası Midhat Kuta'nın kendisini çocukken vahşi hayvanlarla tanıştırdığını söyleyen Enise, daha önce bir süre yılanlar ve kaplanları eğitmeye çalışmış.

    Aslanları tanıdıktan sonra yılan ve kaplanlardan vazgeçen genç yetenek, kendi eğittiği ve "Kral" adını verdiği aslanıyla gösterilerinde bir dondurmayı paylaşarak yiyecek kadar samimi görünüyor.

    Aslan eğitmeni olan büyük annesini, bir aslanın saldırısı sonucunda yıllar önce kaybeden Enise, bu durumun onun aslanlara karşı sevgisini hiç değiştirmediğini söyledi.

    AA muhabirine konuşan Enise Kuta, aslan eğitmenliğinin özel yetenek gerektirdiğini ifade ederek, "Ben aslanlarla insanlar kadar net iletişim kurabiliyorum" dedi.

    Sirk gösterileri sırasında eğittiği aslanların öğrenci gibi davrandığını anlatan genç kız, "7 yaşımdan beri aslanların içindeyim, bir kez bile saldırmadılar. Bir gösterimde, platformun üstünden geçen aslanın pençesi yüzüme geldi. Bu bir kazaydı ve yüzüm yırtıldı. Kaza sonrası olaya sebep olan aslan, çok üzgün bir ruh halindeydi, adeta dile gelip benden özür dilemek istiyordu" diye konuştu.

    Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Enise Kuta, çok iyi bir aslan eğitmeni olmak istediğini, hukuk alanında kariyer yapmayı hiç düşünmediğini anlattı.

    Vahşi hayvanları eğitmeyi ilginç olduğu için seçtiğini belirten Enise Kuta, aslanları sevmeyenin onları eğitmesinin mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.

    Enise Kuta, Mısır'ın 1. Cumhurbaşkanı Cemal Abdülnasır tarafından kurulan devlet sirkinde kadrolu eğitmen ve gösterici olarak çalışıyor. 25 Ocak halk ayaklanmasından sonra kapanan sirkin yeniden açılmasını bekleyen genç kız, zaman zaman özel sirklerde de gösteri yapıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow