hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli eşcinsel kız ABD'li hetero erkek çıktı!

    Suriyeli eşcinsel kız ABDli hetero erkek çıktı
    expand

    Suriye Devlet Başkanı Başir Esad karşıtı protestolar yaygın hale gelip, bu protestolara karşı alınan önlemlerde şiddet kullanıldıkça, Arraf’ın blogu popüler hale geldi.

    6 Haziran'da, Amina’nın kuzeni blogda Amina’nın otoriter rejimin gazabına uğradığını yazması sonucu dünyanın dört bir yanından tepkiler yağmaya başladı.

    İddiaya göre Esad’ın polisi Amina’yı gözaltına almıştı ve hala hayatta olup olmadığını kimse bilmiyordu.

    Facebook’da “Free Amina” (Amina’ya Özgürlük) grupları kurulup, ABD Dışişleri Bakanlığı da Amina’yı aramaya başlayınca, hikayenin bir hayal ürünü olduğu ortaya çıkmaya başladı.

    Hiç kimse Amina ile konuşmamıştı. The Guardian gazetesi 7 haziran tarihli profilini blogdaki fotoğrafla birlikte yayımlayınca, fotoğrafın Londra’da yaşayan Yelena Leçiç adlı bir kadına ait olduğu ortaya çıktı.

    Blog’daki biyografik ayrıntılarda da çelişkiler vardı. ABD’nin ne Georgia ve Virginia eyaletlerindeki resmi kayıtlarda yapılan araştırmalarda ne Amina Aarraf’ın ne de anne ve babasının kayıtlarına rastlanmadı.  Ve Şam’daki Eşcinsel Kız’ın blogu esrarengiz bir şekilde sona erdi.

    Blogda yayınlanan son mesaj, Amina’nın aslında Tom MacMaster adlı bir Amerikalı’nın yarattığı bir karakter olduğunu belirten bir özür mesajı oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow