hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnci Sözlük Ahmet Abi'ye seslendi!

    İnci Sözlük Ahmet Abiye seslendi
    expand

    İnci Sözlük kullanıcıları tarafından 2011 Genel Seçimleri'nde Eskişehir'den Bağımsız Millet Vekili Adayı gösterilen Ahmet Yılmaz'ın, seçimlerden 641 oy alınca İnci Sözlük kullanıcıları için, "değil milletvekili bekçi bile seçemezler" sözlerine İnci Sözlük'ten cevap geldi. İnci Sözlük "Ahmet Abi hakkında Eses tayfasından açıklama" başlığı altında sözlükte açtıkları sayfadan seslendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bir tekel bayiinde çıkan kavgada bıçaklanınca kendisine saldıran 4 kişiyi 5 kasa içki dolu şişe atarak uzaklaştıran Ahmet Yılmaz'ın internete düşen görüntüleri tıklanma rekorları kırmıştı. Daha sonra, İnci Sözlük adlı internet grubu milletvekilli adaylığı için gerekli olan parayı yatırmış ve Ahmet abi Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı olmuştu. Ancak,yapılan 2011 Genel Seçimleri sonrasında 641 oy alan Yılmaz, İnci Sözlük kullanıcılarına isyan etmişti. 

    İnci Sözlük kullanıcıları için, "değil milletvekili bekçi bile seçemezler" diyen Ahmet Abi'ye sözlükten cevap geldi.
       
    İnci Sözlüğün Ahmet Yılmaz'a, "Ahmet Abi hakkında Eses tayfasından açıklama" sayfasından seslendiği o yazı:

    "Evet beyler çalıştık çabaladık ama olmadı, olması için elimizden geleni yaptıgımızı gören en büyük şahitlerde sizlersiniz. İnci kardeşleri hep kavga etsede zor günde birbirlerine nasıl sahip çıktıkları ve kenetlendiklerinin şahidede tüm türkiyedir.

    Bu işe başlarken amacımızın mevcut sisteme bir tepki oldugunu defalarca dile getirdik. Sonuçta siyasi bir grup değiliz ve amacımız birinin arkasına geçipte onu meclise göndermek değildi. Meclistekilere işini, layıkıyla yapmayanlara bakın biz istersek bunuda yapabiliriz mesajı verebilmekti ama göndermekte istedik, bu işin başarılabilmesi için var gücümüzle çalıştık.

    Bugün gelinen nokta gerçekten çok üzücü. çünkü bu süreç içerisinde Eskişehir tayfa olarak ciddi bir efor sarfettik. Birçoğumuz ciddi fedakarlıklar yaptı. Derslerine giremedi, sınavlarını kaçırdı, sabahlara kadar uykusuz kaldı, karakollara düştü ama biz bundan şikayetci değiliz. Ne yaptıysak inci ruhunu yaşatabilmek için yaptık. Fakat bunca emeğin karşılıgında dalga geçtiğimizin ve reklam yapmak istediğimizin düşünülmeside bizi üzüyor.

    Ahmet Abi'ye her zaman saygı duyduk herzaman önemsedik. Sadece Eskişehirde değil tüm İnci Sözlük yazarları olarak sahiplendik. Taksim'de Başbakan Ahmet diye bağırdık. Eskişehirde ölü taklidi yapıp yerlere yattık.

    Ama bilinmesi gereken bazı şeyler var sizlere yanlış anlatılanları düzeltmemiz lazım. Ahmet Abi'ye ilk aday olması için gittiğimizde daha ilk teklifimizde kabul etti. Hiç bir ısrarda bulunmadık. Bugün sanki zorla bu işe sokmuşuz gibi gösterilen bu durum, kendisininde aşırı istekli olması ile başladı. Sözlükte paralar topladık yaklaşık 5 bin liraya yakın para topladık ve yeterli rakama ulaşamayacağımız için bu işe girmeyecegimizi söyledik. Kendisi geri kalan parayı tamamlayacagını söyledi ve tamamladı. Bu konudada hiç bir şekilde ısrarcı olmadık.

    Seçim sürecinde hiç bir İnci Sözlük yazarı Ahmet Abi'ye gidip 1 lira para istememiştir. Bütün masraflar sözlük yazarlarının bağışları ile yapılmıştır. Afişler, pankartlar ve TV program yolcuklarında harcanan paraların tamamı sözlükten toplanan paralardır. Ahmet Abi kendisine bastırdığı kartvizit ve kahvehane yada köy seyehatlarinde kullandığı benzin paralarını kendisi ödemiştir. Onun dışında yaptığı 10 bin lira para harcadım dediği hiç bir harcamadan haberimiz yoktur. Eğer bunlarıda iletmiş olsaydı elimizden geleni yapardık. Kaldı ki biz yazarlarla gittigimiz köylerde sadece arabayı Ahmet Abi'den alıp benzin paralarını dahi kendi harçlıklarımızla ödemişizdir.

    Ahmet Abiyi seçim sürecinde de seçim sonrada sahiplenmeye ve arkasında durmaya devam ettik. Şuanki tavırlarına bakıldığında sanki biz seçimden sonra onunla görüşmek istememişiz gibi bir intiba uyanmakta. Fakat kendisiyle yaptıgımız tüm görüşmelerde sürekli bizi üzen bir tavır ile karşılaştık. Ahmet Abi mağdur oldu diyenler var. Nasıl ki seçim kazanılsaydı bu hepimizin başarısı olacaksa bu mağduriyette hepimizin mağduriyetidir. Burada sadece Ahmet Abi değil bu işe gönül veren herkes üzülmüş ve mağdur olmuştur.

    Ahmet Abi sözlük yazarlarından 9 oy aldıgını söylüyor. 640 oyun 9'unun İnci Sözlük'ten geldiğine inananlar varsa, ben söyleyecek bir söz bulamıyorum.

    İnci Sözlük Ahmet Abi'yi kullanarak reklam yapmamıştır. Yapmazda çünkü İnci Sözlük zaten internette en çok tanınan sitelerden biridir. Kaldı ki İnci Sözlük herhangi bir reklam geliride elde etmemektedir. Eğer bugün Ahmet Abi'nin tavrı böyle olmasaydı. Bu dostluk yıllarca sürebilirdi. Biz binlerce yazar, binlerce genç onu kabullenip sahiplenmiştik.

    Eskişehir Tayfa olarak Eskişehir'deki yazarlarımızdan ciddi bir destek alamamak bizide üzdü fakat ne olursa olsun hiç bir zaman destek lamadık diye ne aslımızı inkar ederiz! Ne de kütügümüzü! Başka sözlüğe aldırırız. Neden? Çünkü bir yola baş koyduğunda kaybetmeyi kabullenemezsen kazanmayıda öğrenemezsin.

    Ahmet Abi'yi sanal ortamdan alıp, tüm medyanın ve Türkiye'nin tanıdığı bir isim yapmak, ona hiç bir getiri sağlamayacaksa ve onu mağdur edecekse, bu yaptığımız o..... çocukluğudur ve bunun nasıl birşey olduğunu sadece biz biliriz.

    Seçim süreci boyunca yaptığımız her eylemde kimsenin mağdur olmaması için özel bir çaba sarfettik. Kendimizi yada bireysel olarak bir kişinin adını ön plana çıkarmadık ki zaten hiç bir sinema derneğinden de film teklifi! almadık. Her zaman Ahmet Abi'mizi ön planda tuttuk. Gerek sözlükte gerekse diğer internet ortamlarında onu hep kolladık.

    Beyler eğer hala bu işin bir tepki amacı ile yapıldığını ve bu tepkinin yazarların ceplerindeki harçlıklarla yapıldıgını göremiyorsanız benim söyleyecek başka sözüm yok.

    Edit: Behzat Ç.'nin yaratıcısı Emrah Serbes Bir İnci Sözlük yazarıdır. Eskişehir'e bir söyleşi için geldi ve gelmişken bizimle irtibata geçerek Ahmet Abi'yide görmek istedi. Yani Behzat Ç. dizinin Ahmet Abi'ye herhangi bir teklifi yoktur. Sanırım Ahmet Abi olayı yanlış değerlendirmiş.

    AHMET YILMAZ SEÇİMDEN SONRA SEÇMENLERİNE BÖYLE İSYAN ETMİŞTİ (İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow