hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komutanın köyünde sevinç ve gurur

    Komutanın köyünde sevinç ve gurur
    expand

    Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Mehmet Erten'in doğduğu Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular beldesi ve akrabalarının bulunduğu Sazköy'de büyük sevinç ve gurur yaşandı.

    Orgeneral Erten'in ağabeyi ve kayınpederi ellerinde Türk bayrağı ve Erten'in fotoğrafları ile köylülerin tebriklerini kabul etti. Mumcular'da Atatürk anıtı önünde saygı duruşu yapıldı, komutana başarılar dilendi.

    Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan evli, bir çocuk babası orgeneral Mehmet Erten'in (63) doğum yeri olan Bodrum'un Mumcular beldesi ile ağabeyi ve akrabalarının yaşadığı Sazköy'de büyük heyecan ve mutluluk yaşandı.

    Ağabeyi Mustafa Erten (72), kayınpederi Mustafa Ergen (78) ve yengesi Tuğçeyin Erten (64) Türk bayrağı ve Mehmet Erten'in ağabeyine hediye ettiği Kartal heykeli ile yaşanan sevinci paylaştı.

    Sazköylü'ler ağabey Erten ve eşini tebrik etmek için eve akın etti. İki çocuk ve altı torun sahibi çiftçi ağabey Mustafa Erten, "Babamız çiftçiydi. Fakir ve yokluk içinde büyüdük. Kardeşim ilkokulu burada okuduktan sonra Milas'ta ortaokula devam etti. Yaz aylarında da gelir burada tatilini geçirir. Vatana, millete, laik Türkiye Cumhuriyeti'mize hayırlı uğurlu olsun, Allah devlete ve vatanımıza zeval vermesin. Ülkemiz çok zor koşullardan geçiyor söylenecek her söz yanlış anlaşılabilir. Tebrik eden herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

    Bu arada Mumcular'da Atatürk anıtı önünde saygı duruşu yapıldı, komutana başarılar dilendi. Saygı duruşuna Mumcular Belediye Başkanı MHP'li Birol Aydın, ağabey Mustafa Erten, kayınpeder Mustafa Ergen ile köylüler, komutan Mehmet Erten'in ve Ulu Önder Atatürk'ün fotoğrafını ve Türk bayrağı taşıyarak katıldı.

    Burada konuşma yapan Belediye Başkanı Birol Aydın, "Sayın paşamızın ailesi ve yakınları her zaman köyümüze beldemize yardımcı olmuştu. Rahmetli ağabeyi Fuat Erten, beldemize ilköğretim okulu, eşi Cemile Erten ise anaokulu yaptırdı. Sayın paşamızın ordumuzun en üst kademede ülkemizi savunmak için aldığı görevi en iyi şekilde yerine getireceğinden hiç kuşkumuz yok. Biz Bodrumlular olarak her zaman değerli güçlü ordumuzun yanında olduk, bu ülke için her zaman canımızı kanımızı vermeye hazır olduk. Bu nedenle sayın paşamıza bize bu gururu sevinci yaşattığı için teşekkür ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow