hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galata'da yaşananlar amatör kamerada

    Galatada yaşananlar amatör kamerada
    expand

    Galata Kulesi altında semt sakinlerinin daha önce de şikayetçi olduğu öğrenilen bir grup dün gece de içki içip müzik dinlemek için buluştu. Polis müdahalesi amatör kameraya yansıdı.

    Beyoğlu Galata Kulesi önünde bir araya gelen bir grup, saat 21:00 sıralarında iddiaya göre içki içip yüksek sesle müzik çalmaya başladı. Bazı semt sakinlerinin daha önceki şikayetleri nedeniyle polisin gözlediği meydanda dün geceki etkinlik sırasında da polis vardı ve gruba müdahale etti.

    Polis "bitirin" dedi

    Polisin etkinliklerine son vermek konusundaki uyarısına aldırış etmedikleri öne sürülen grup, eylemini sürdürdü. Etkinliğin sona erdirilmesi yönündeki uyarılarına devam eden polisle grupta bulunan bazı kişiler arasında gerginlik yaşandı. Polis tartışmayı sürdüren iki kişiyi polis merkezine götürmek isteyince, başka kişiler de bu tartışmanın tarafı oldu. Bu sırada bir polisin de gözünden yaralandığı öğrenildi. Tartışma ve gerginlik 21 kişinin polis merkezine götürülmesiyle son buldu.


    Polisi suçladılar

    Eşinin yoldan geçerken gözaltına alındığını iddia eden Atilla Turan polisi suçlayarak, "Polis eşimi darp etti" şeklinde konuştu. Galata Kulesi’nin altında içki içen grupta yer alan İshak Tayak da yaşananları, "Biz en önde duruyorduk. Polis bir kadını darp etti. Şiddet uyguladıkları için biz müdahale ettik. ’Burdan dağılacaksınız’ dediler. Sözlü ve fiziki şiddet uyguladılar. Oturuyorduk. Her akşam içiyoruz. Beyoğlu’nda masaları kaldırdığınız da ne yapacaksınız insanları? Evlerine mi kapatacaksınız?" şeklinde konuştu.

    21 kişinin tamamı serbest bırakıldı

    Burada kimlik işlemleri tamamlanan 21 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar hakkında "kabahatler kanununa muhalefet " suçlamasıyla işlem yapılacağı öğrenildi. Söz konusu yasa suçu işledikleri anlaşılan kişilere para cezası verilmesini belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow