hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Protokol önünde ilginç fotoğraf

    Protokol önünde ilginç fotoğraf
    expand

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kentte gelip şapkayı tanıttığı ziyaretin 86'ncı yıldönümü, törenle kutlandı. Tören programının başında İstiklal Marşı okunurken yaşlı bir kadının, ağır adımlarla protokolün önünde yürümesi, ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

    Türk Ocağı binası önünde düzenlenen törene, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Kaymakam Kubilay Ant, Kastamonu Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, 'TCG Salihreis' Firkateyni Komutanı Kurmay Yarbay Özcan Altunbulak, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, İstiklal Yolu'nun başlangıcı olan İnebolu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki önemine değinerek, "Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün bir projesi. Bu projenin en önemli ayaklarından biri de Şapka ve Kıyafet İnkılabı'dır. Mustafa Kemal Atatürk bu projenin en önemli ayaklarından birini başlatmayı Kastamonu'da ve İnebolu'da uygun bulmuştur" dedi.

    Nineye selam

    Türk Ocağı binası önündeki programın başlangıcında İstiklal Marşı okunurken, protokol tribününün önünden geçen yaşlı kadın, herkesi şaşırttı.



    Çarşı merkezine doğru giden yaşlı kadının ağır adımlarla geçişi sırasında, Vali Erdoğan Bektaş ile birlikte protokol tribünündeki herkesin saygı duruşunda bulunması ortaya ilginç görüntüler çıkardı.



    Yaşlı kadın, herşeyden habersiz yoluna devam etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow