hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu'nda esnaf tepkili, belediye kararlı

    Beyoğlunda esnaf tepkili, belediye kararlı
    expand

    Beyoğlu'nda esnafı kepenk kapatma noktasına getiren masa-sandalye yasağına Beyoğlu Belediye Başkanından açıklama geldi. CNN Türk'e konuşan Ahmet Misbah Demircan "Uygulama kimilerini mağdur etti ama Beyoğlu'nda herkes için yaşam alanı yaratmamız gerekiyordu" dedi.

    Beyoğlu son 2 aydır, üzerinde müşteriler varken  tahliye edilen masa-sandalyelerle, ardı ardına gelen sıradışı eylemlerle geliyor. İstanbul'un eğlence yaşamının kalbi Beyoğlu'nda belediyenin sokaklardaki masa ve sandalyeleri toplamasıyla başlayan süreç, "geçinemiyoruz" diyen esnafı kepenk kapatma noktasına getirdi. Esnaflar artık tepkilerini bu yolla göstereceklerini anlatıyor. Öbür cephede ise Beyoğlu Belediyesi var. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan CNN Türk'e konuştu  ve uygulamadaki son durumu anlattı.

    Uygulamada gelinen son noktayı CNN Türk'e değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Uygulama kimilerini mağdur etti ama Beyoğlu'nda herkes için yaşam alanı yaratmamız gerekiyordu" dedi.

    Demircan, tahliyelerin sadece "hayatın durma noktasına geldiği sokaklarda" yapıldığını söyledi.  Belediye Başkanı Demircan, "Uygulama nedeniyle mağdur olanlar var ama çözüm, eskiye dönmekte değil. Yeme-içme mekanlarını daha iyi konumlandırmakta"  şeklinde konuştu. Demircan, uygulamadan geri adım atılmayacagını da söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow