hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacze gittiler, tarihi eser buldular

    Hacze gittiler, tarihi eser buldular
    expand

    Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde borçlarından dolayı diş hekimi Nazif Yentür’ün evine hacze giden icra memurları, çok sayıda tarihi eserle karşılaştı. Memurların ihbarı üzerine evde arama yapan jandarma ekipleri, çeşitli dönemlere ait 132 tarihi esere el koydu.


    Alanya İlçesi’nde özel muayenehanesi bulunan diş hekimi 62 yaşındaki Nazif Yentür, Gazipaşa’ya bağlı Çile Köyü’nde yaptırdığı evde 56 yaşındaki Lütfiye Hacı Nurioğlu ile birlikte yaşamaya başladı. Ev yaptırırken borçlanan Yentür, iddiaya göre borçlarını ödeyemeyince alacaklılar tarafından icraya verildi.

    Gazipaşa İcra Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, geçen cumartesi günü Yentür’ün Çile Köyü’ndeki evine hacze gitti. Görevli memurların isteği üzerine güvenliği sağlamak üzere haciz işlemine, İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de eşlik etti. Evdeki eşyaların dökümünü yapan haciz memurları, eşyaların tarihi eser olduğunu belirterek olayı jandarmaya bildirdi. İnceleme yapan jandarma ekipleri, 132 tarihi esere el koydu. Ele geçirilen eserler arasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen gümüş ve bronz sikke, sütun başlığı, mutfak eşyalarının yanı sıra, yazılı belgeler bulunuyor.

    Önemsiz diye müzeye vermemiş

    Soruşturma başlatan jandarma, Nazif Yentür ve Lütfiye Hacı Nurioğlu’nun ifadesine başvurdu. İfadesinde koleksiyoner olduğunu belirten Yentür, eserleri tarihi bir değere sahip olmadığı düşüncesiyle müzeye teslim etmediğini söyledi. Lütfiye Hacı Nurioğlu ise bir süre koleksiyonerlik yaptığını, bıraktıktan sonra ise Alanya Müzesi’nden kaydını sildirdiği belirtti. Yentür ve Nurioğlu, ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, ele geçirilen eserler Alanya Müzesi’ne teslim edildi. Eserlerin gerçekliği ve hangi döneme ait olduğu yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow