hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yavru köpeklere inanılmaz vahşet

    Yavru köpeklere inanılmaz vahşet
    expand

    Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir poşet içinde çöp konteynerine atılan 'bulldog' cinsi sekiz yavru köpek, ölmek üzereyken bir hayvansever tarafından kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turgutreis Beldesi'nde oturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden emekli sekreter Birnur Karakaş, dün saat 18.30 sıralarında köpeğini gezdirmeye çıkardı. Karakaş, Turgut Özal Caddesi'ne geldiğinde bir çöp konteynerinden havlama seslere geldiğini fark etti.

    Çöplerin arasından çıkardığı ağzı sıkıca bağlanmış bir poşeti açan Karakaş, gözlerinin açılmamış olması ve göbek bağlarının kurumamasından çok kısa bir süre önce doğduğu anlaşılan bulldog cinsi 8 yavru köpek ile karşılaştı. Karakaş, poşetten çıkardığı havasızlık ve açlıktan bitkin haldeki yavruları, evine götürdü. Karakaş, kurulayıp sıcak bir yere koyduğu yavruları, su ve süt tozu karıştırarak hazırladığı mama ile besledi.

    "Belki de öleceklerdi"

    Birnur Karakaş, yavruları veterinere götürüp, gerekli sağlık kontrollerini de yaptıracağını söyledi. Karakaş, "Üç köpek, 6 kedim var. Sokak köpekleri ile de ilgileniyorum. Ama bugüne kadar böyle bir insanlık dışı bir durumla karşılaşmamıştım. Eğer farketmemiş olsaydım, belki bu yavrular havasızlıktan boğularak ya da çöp kamyonunda sıkaşarak ölecekti. Bu yavruları sahiplendim. Ancak isteyen olursa verebilirim de. Fakat annesini bulup, emzirmesini sağlayabilirsek bu çok daha iyi olur. Çünkü, çok minikler" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow