hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ'da dolandırıcı operasyonu: 3 tutuklu

    Tekirdağda dolandırıcı operasyonu: 3 tutuklu
    expand
    KAYNAK DHA

    Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde kendilerini 'emniyet müdürü' olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söyledikleri kişileri dolandıran 1'i cezaevi firarisi 3 kişi tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekirdağ Malkara'da iletişim bilgilerini eline geçirdiği kişileri telefonla arayan kişiler, kendilerini 'emniyet müdürü' olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, yapılacak operasyon için paraya ihtiyaç olduğunu, paranın da devlet güvencesinde tekrar iade edileceğini söyleyip, gönderecekleri kişilere bunun verilmesini istedi. Şüpheliler, en son telefonla aradığı 78 yaşındaki F.Y.'nin 50 bin lira değerindeki altınlarını bu yöntemle dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan F.Y., polise giderek durumu anlatıp evinin kapısına gelenlerin eşkallerini verdi.

    Telefon dolandırıcılarının son kurbanı kozmetik devi olduPolis ekipleri ilçede geniş kapsamlı bir çalışma başlatarak, dolandırıcıların ilçede A.A. isimli yaşlı bir kişiyi daha dolandırmak istediklerini belirledi. Güvenlik kameralarından yola çıkan polis ekipleri Şehit Temizer Caddesi üzerinde A.A.'yı dolandırılacakları sırada Ö.H., Ş.D., S.G., S.Z. ve M.G. isimli şüphelileri ilçeye geldikleri Antalya plakalı otomobilde yakaladı. Gözaltına alınan kişilerin üzerinden çıkan altınlar sahibine teslim edilirken, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen 5 kişiden S.Z. ile S.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ö.H., Ş.D. ve M.G., tutuklandı. Tutuklananlardan Ş.D.'nin cezaevi firarisi olarak arandığı belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow