hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    22 Mart 2017 Türkiye'nin Gündemi özet

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi'nin 22 Mart 2017 tarihli bölümüne, hukukçu Uğur Poyraz, siyaset bilimci Doç. Dr. Mehmet Şahin, yönetim bilimci Elfin Tataroğlu ve hukukçu Yasin Şamlı konuk oldu. Programda, "Referanduma 25 gün kala, partilerin mesajlarında hangi konular öne çıkıyor?, Liderler ‘evet’ ve ‘hayır’ oyu isterken gerekçeleri nasıl anlatıyor?, Seçmenlerin kararında en çok hangi maddeler etkili oluyor?" soruların yanıt arandı. İşte 7 dakikada programdan öne çıkan başlıklar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

    Programdan öne çıkan başlıklar şöyle:

    Şamlı: Avrupa Birliği'ne aşağılık kompleksinden kurtularak bakmalıyız

    Hukukçu Yasin Şamlı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne olan yaklaşımını, aşağılık kompleksinden kurtularak yapması gerektiğini belirtti. Şamlı, "Avrupa'nın hukuka ilişkin değerleri, insanların ortak değeridir. Yalnız onlara ait değildir. Tabii bunlar aynı zamanda bizim değerlerimizdir ve biz bunlara sahip çıkmalıyız." dedi.

    Mehmet Şahin'den Avrupa'ya sert sözler

    Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin, Avrupa toplumlarını eleştirdi. Şahin, "Dünya'ya etkili olan o akil Avrupa ruhu bitmiş, bunun yerine ülkeleri sığ düşünen, kendi Avrupa'nın geleceğini de değil, kendi siyasi partisini ırkçılık cenderesinin içine sokan insanlarla Avrupa bir yere gitmez." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tataroğlu: Rutte seçimde ölüm kalım meselesi verdi

    Yönetim Bilimci Elfin Tataroğlu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, seçimde ölüm kalım meselesi verdiğini belirtti. Bu fikre, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin'den sert tepki geldi.

    Evlilik programları yasaklanacak mı?

    Hukukçu Uğur Poyraz, evlilik programlarının yasaklanma ihtimalini değerlendirdi. Poyraz, "Bunlar RTÜK tarafından düzenlenmesi gereken ve ona göre de gerekirse idari yargıyla son denetimi yapılacak hususlar." dedi.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow