hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nokia’nın amiral gemisi modelinin tasarımı ortaya çıktı

    Nokia’nın amiral gemisi modelinin tasarımı ortaya çıktı
    expand

    Mobil Dünya Kongresi’nde orta segmente hitap eden 3 farklı model tanıtan Nokia, şimdi de yeni amiral gemisi modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HMD Global bünyesinde tekrardan eski şaşalı günlerine dönme planları yapan Nokia, Mobil Dünya Kongresi’nde bu yoldaki ilk adımlarını atmıştı. Daha önce Nokia 6 isimli modelini Çin’de satışa sunan firma, Mobil Dünya Kongresi’nde de 3 farklı modelle karşımıza çıkmıştı.

    Nokia’nın Mobil Dünya Kongresi’nde orta segmente hitap eden modellerinin yanı sıra, amiral gemisi sınıfında olan farklı bir modeli de tanıtması bekleniyordu. Fakat beklenen olmadı.nokia 8

    Nokia’da akıllı telefon pazarındaki bazı firmalar gibi amiral gemisi modelini tanıtma işini ileri bir tarihe bıraktı. Bunun temel nedeni olarak Finli üreticinin yeni amiral gemisi modellerinde Snapdragon 835 yonga setini kullanmak istemesi sebep gösterildi. Malumunuz SD 835’te öncelik Samsung’ta olduğu için birçok firma yeni telefonlarını Nisan sonrasına ertelemek zorunda kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nokia’nın yeni amiral gemisi modeliyle ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de bu telefonun nasıl bir tasarıma sahip olacağıydı. Geçtiğimiz gün Finli üreticinin yeni amiral gemisi modellerine ait bazı taslak çizimleri sızdırıldı. Bu görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

     nokia-8

    Görsellere baktığımızda temelde dikkat çeken 2 unsur bulunuyor. Bunlardan birincisi Nokia’nın yeni amiral gemisi modelinin de tasarım çizgisi anlamında diğer modellerle benzer bir çizgide bulunması.

    İkincisi ise telefonun arkasında kullanılan Zeiss logolu çift ana kamera. Hatırlanacağı üzere HMD Global bir süre önce yaptığı açıklamada artık Zeiss kameralarını kullanmayacaklarını belirtmişti. Bu durumda bu çizimlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı da düşünülebilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow