hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter DM kapatma nasıl yapılır?

    Twitter DM kapatma nasıl yapılır
    expand

    Twitter'da DM olarak adlandırılan direkt mesaj kapatma işlemleri istenmeyen kişilerden gelen mesajları engellemek için kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılmaya başlandı. Takip edilen kişilerin aracılığıyla atılan mesajlarda kendisini Twitter’ın Türkiye’deki temsilcisi olarak tanıtan kişi hesabın yeniden aktif edilebilmesi için paylaşılan link üzerinden giriş yapılması talebinde bulunuyor. Dolandırıcıların tuzağına düşerek link üzerinden hesabına giriş yapan kişiler korumalı hesaplarını tamamen kaybedebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter üzerinden mesajlaşma uygulaması dönem dönem ünlüler başınan belala açabiliyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen kişiler ise Twitter direkt mesaj kapatma işlemlerini kullanarak tanınmayan hesaplardan gelen DM'leri engellemeye çalışıyor. Öte yandan hesap özelliği, takip edilmeyen kişilerin “Direkt mesaj” paylaşımına açık olan kişiler “Üzgünüz hesabınız kilitlendi. Size özel oluşturulan bağlantıdan hesabınızı doğrulayınız" mesajları ile karşılaşıyor. Bağlantıya tıklayan kişiler hesaplarını kurtarmak için giriş yaptıklarını düşünürken bilgilerini dolandırıcılarla paylaşmış oluyor. Peki bu durumla karşılaşmamak için neler yapılabilir?

    İşte, aşama aşama Twitter direkt mesaj (DM) kapatma işlemleri

    1. Twitter hesabınıza giriş yapın
    2. Fotoğrafınızın bulunduğu alandan “Ayarlar” sekmesine tıklayın
    3. Güvenlik ve gizlilik seçeneğini işaretleyin
    4. Açılan sayfanın en altında bulunan “Twitter'da direkt mesajları reddet” kutucuğuna tıklayın
    5. “Değişiklikleri kaydet” butonuna tıklayarak hesabınızı koruma altına alın.

     Dolandırıcıların attığı mesajda bulunan linke tıklandığı takdirde kullanıcılara ait olan internet sitesi açılıyor. Kullanıcı bu link üzerinden hesabını kurtarmaya çalışırken hesap bilgileri de dolandırıcıların eline geçiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow