hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oscar'daki zarf skandalının ardından cep telefonu yasağı

    Oscardaki zarf skandalının ardından cep telefonu yasağı
    expand

    89. Oscar Ödülleri'nde 'En İyi Film' ödülünü kazanan filmin ilanı sırasında yaşanan 'zarf skandalının' ardından Akademi yeni protokol hazırladı. Buna göre artık görevliler sahne arkasına cep telefonu sokamayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi geçen ayki zarf skandalının bir daha tekrarlanmaması için önlemler alıyor. 

    89. Oscar Ödül Töreni'nde En İyi Film Ödülü'nü kazanan film, yanlış zarfın verilmesi nedeniyle 'Moonlight' yerine 'La La Land' olarak duyurulmuştu.

    Ivanka artık Beyaz Saray'da

    Mars koşullarında patates yetiştirildi

    Hata kısa sürede fark edilip düzeltilse de yankıları uzun süre devam etmiş, 83 yıldır törenlerdeki oylama sürecini yöneten uluslararası denetim, danışmanlık ve vergi hizmetleri firması PricewaterhouseCoopers (PwC) karışıklığa neden olan kişinin tören sırasında tweet atmakla meşgul olan organizasyon yetkilisi Brian Cullinan olduğunu açıklamıştı.

    Akademi Başkanı Cheryl Boone Isaacs akademi üyelerine gönderdiği elektronik postada Oscar törenlerinde benzer hataları engellemek amacıyla bundan sonra kazananları ilan eden zarflardan sorumlu olan görevlilerin cep telefonlarını sahne arkasına sokamayacağını açıkladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir firma daha devreye giriyor

    Ayrıca getirilen yeni protokole göre PwC'nin yanı sıra oylamadan sorumlu olacak bir firma daha törenlerde görev alacak.

    Akademi geçen ay hataya rağmen PwC ile çalışmayı sürdüreceğini ancak zarf skandalının mimarı Cullinan ile onunla birlikte o sırada görev yapan Martha Ruiz ile bir daha Oscar'da birlikte çalışmayacağını duyurmuştu.

    PwC'nin prosedürüne göre, sadece iki görevli kazanan 24 ismi biliyor ve bu isimleri yedekleriyle birlikte 48 mühürlü zarfta saklıyor. Görevlilerin bu isimleri ezberlemeleri de gerekiyor.

    Geleneğe göre zarflar iki ayrı çantaya konuyor. İki görevli sahnenin iki yanında ayrı olarak duruyor ve ilgili kategorinin anonsu yapılırken zarfı sunuculara teslim ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow