hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    All in One PC almak için 6 neden

    All in One PC almak için 6 neden
    expand

    Yeni bir masaüstü bilgisayar almak isteyenlerin kafasını kurcalayan all in one PC almak için nedenler ne? Bu cihazların avantajlarını sizler için derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WhatsApp'tan hayatınızı kolaylaştıracak iki yeni özellik

    Bilgisayar adını verdiğimiz cihaz artık çok farklı tasarımlarda karşımıza çıkıyor. Eskiden bilgisayar dendiğinde kafamızda kasa, monitör, klavye ve fareden oluşan bir görüntü oluşurdu. Şimdi ise hayatımızda 2'si 1 aradalar, tabletler ve all in one PC modelleri var. Peki all in one PC almak için ne gibi nedenler var diye hiç sordunuz mu?

    Bunlar arasında son kullanıcıların aklını en fazla kurcalayan türlerden biri de all in one PC adı verilen modeller. Teknoloji dünyasıyla çok içli dışlı olmayan kişiler çoğu zaman bu özel modellerin avantajlarının neler olduğunu, ne gibi özelliklere sahip olduğunu bilmiyor.

    all in one pc almak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu modellerin diğer tür bilgisayarlara göre ne gibi avantajları olduğuna geçmeden önce kısaca all in one PC ne demek onu bir hatırlatmakta fayda var. Hepsi bir arada diye Türkçe'ye de çevirebileceğimiz bu modellerin adından aslında nasıl bir şey oldukları anlaşılıyor. Bu cihazlar klasik masaüstü bilgisayarlardaki kasa ve içerindeki donanımla monitörü tek bir gövdede topluyorlar. Hatta ekran dokunmatikse sınırlı da olsa klavye ve fare işlevini bile tek bir yerde toplayabiliyorlar. Yani hepsi bir araya gelmiş oluyor.

    Her şeyi bir araya getirip sunan all in one PC almak için ne gibi nedenler varmış birlikte görelim.

    Monitör Satın Almanıza Gerek Yok

    All in one PC almak için belki en büyük neden sizi monitör satın alma masrafından kurtarmasıdır. Yeni bir masaüstü bilgisayar almak istediğinizde en yüksek bütçeli bileşenlerden birinin monitör olduğunu göreceksiniz. All in one bilgisayarlar donanım özelliklerine göre masaüstü bilgisayarlardan biraz daha pahalı olsalar da monitör masrafını işin içine kattığınızda yakın özelliklere sahip modellerde avantaj elde edeceğinizi söyleyebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    all in one pc almak

    Öte yandan, ekran teknolojisi geliştikçe artık çok daha ince LCD ekranlar üretilebiliyor. Bu da all in one PC'lerin içinde daha fazla ve güçlü donanım yerleştirilebildiği ve performansın arttığı anlamına geliyor.

    Yerden Tasarruf

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Klasik masaüstü bilgisayarlarda çok geniş olan kasanın içine en güçlü donanımı yerleştirmek ve bunun için gerekli olan soğutmayı sağlamak mümkün. Artık aradaki fark biraz kapansa da yine de all in one PC modellerinin performans olarak klasik masaüstü bilgisayarlara göre bir adım geride olacağını kabul etmek lazım.

    all in one pc almak

    All in one bilgisayarlar bu farkı bazı kullanıcılar için çok daha önemli olabilecek bir özellikle kapatıyor. Bu bilgisayarlar büyük kasalara sahip masaüstü bilgisayarlara göre çok daha az yer kaplıyorlar. Aslında sadece bir monitör kadar yer kapladıklarını söyleyebiliriz. Bu da bu modelleri evinde ya da ofisinde kısıtlı yere sahip kişiler için çok uygun hale getiriyor. Hatta bazı modellerde duvara montaj seçeneği bile var. Böyle yaparak masanızın üstü tamamen size kalabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kullanım Kolaylığı

    All in one PC modelleri her şeyi bir arada sunuyor demiştik. Bunun en büyük avantajlarından biri de bu tasarımın kullanım kolaylığı sağlaması. Bu cihazları kullanmak için yapmanız gereken tek şey kutudan çıkarıp fişe takmak. Bu cihazlarla birlikte verilen klavye ve fareler de çoğu zaman kablosuzdur. Bu nedenle fişe taktıktan sonra başka hiçbir bağlantı yapmadan kullanmaya başlayabilirsiniz. Cihaza ekstra bir şey bağlamak istediğinizde de girişler çok yakınınızda olduğundan kolaylık yaşarsınız.

     all in one pc almak

    Klasik masaüstü bilgisayarlarda güç kablosu, ekran bağlantısı, monitörün güç kablosu, hoparlör kablosu, hoparlörün güç kablosu, klavye ve fare kabloları derken ortalıkta bir kablo karmaşası oluşmasını önlemek epey zor. All in one bilgisayarlar tüm bu kablo kalabalığını ortadan kaldırır.

    Güç Tasarrufu ve Daha Az Isınma

    Güç tasarrufu ve daha az ısınma konusu aslında kullanılan donanım bileşenlerine göre değişebilen bir avantaj. Çok yüksek performans ve işlem gücü aramıyorsanız, sadece günlük işlerinizi yapacak, internette gezinecek, e-posta alıp gönderecek, ofis uygulamalarını çalıştıracak ve arada dizi ya da film izleyecek bir bilgisayar arıyorsanız, içinde dizüstü bilgisayar donanımı olan modelleri tercih etme şansınız var.

    all in one pc almak

    Üreticiler bazı modellerde dizüstü bilgisayarlarda kullanılan bileşenleri kullanarak daha az güç sarfiyatı yapan ve dizüstü bilgisayardan daha geniş bir alanda oldukları için daha az ısınan modeller de satıyorlar. All in one bilgisayarlar kullanıcı ihtiyacına göre esnek seçeneklere sahip.

    Tasarım
     

    Eğer özel bir kasa modu yapmıyorsanız, klasik masaüstü bilgisayarlarda şık bir görünüm yakalamak pek kolay değil. Ne kadar özel tasarımlı bir monitör alırsanız alın, kasanın görüntüsü bazı istisnai modeller hariç genel görümü bozacaktır.

     all in one pc almak

    Öte yandan all in one PC'lerde böyle bir durum pek yok. Firmalar kısıtlama olmaksızın çok etkileyici tasarımlar yapabiliyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi ekran teknolojisinin gelişmesi ve daha ince modellerin ortaya çıkmasıyla bakanların hayran kalacağı modeller her geçen gün daha da yaygınlaşıyor.

    Masaüstünde Yapamayacaklarınız

    All in one bilgisayar tasarımcıları bu cihazlara klasik masaüstü bilgisayarlara eklemek ve uygulamanın zor olabileceği özelliklerin eklenebileceğini fark ettiler. Bunların en büyük örneği günümüzde artık hepimizin alıştığı dokunmatik ekranlar. Ekrana dokunarak bilgisayarla etkileşime geçebilmek çok farklı ve geniş kullanım senaryolarını ortaya çıkarıyor.

    all in one pc almak

    Hatta özellikle bu konuya odaklanan ve bazı alanlarda çalışma şeklini tamamen değiştirmeye aday bazı modeller var. Örneğin Microsoft'un tasarladığı Surface Studio bunlar arasında yer alıyor. Ekranı farklı açılarla konumlandırılabilen bu üründe dokunmatik bir ekran bulunuyor. Bu ekranla parmağımızı kullanarak etkileşime geçebilmenin yanı sıra özel kalem ile de çizimler yapabilmek mümkün. Tüm bunlara ek olarak Surface Dial adı verilen özel cihaz da ekran üzerinde çeşitli ayarlar yapılabilmesine olanak tanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow