hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 İstanbul Zeytinburnu referandum seçim sonuçları: Zeytinburnu İlçesi Evet ve Hayır oranı açıklanıyor

    2017 İstanbul Zeytinburnu referandum seçim sonuçları: Zeytinburnu İlçesi Evet ve Hayır oranı açıklanıyor
    expand

    Zeytinburnu İlçesi referandum sonuçları 18 maddelik anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan’da bölgedeki seçmenler tarafından merak konusu oldu. Akşam saatlerinde YSK’dan gelen resmi açıklama ile birlikte netlik kazanacak olan sonuçlar canlı olarak cnnturk.com üzerinden de takip edilebilecek. İşte, “Zeytinburnu’nda evet mi hayır mı çıkacak?” sorusunun yanıt bulacağı seçimler öncesi son gelişmeler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeytinburnu referandum sonuçları bölgede bulunan 200 bine yakın seçmen tarafından araştırılmaya başlandı. AKP ile MHP’nin aldığı ortak karar ile halk oylamasına götürülme kararı alınan değişikliği içeren maddeler kabul gördüğü takdirde önümüzdeki yıllarda uygulamaya girecek. İşte, ilçede önceki yıllarda alınan sonuçlar ve bölge yapılan oylamada vatandaşların tercihleri…


    Türkiye sandık başında

    ÖNCEKİ SEÇİMLERDE NELER OLDU?

    2010 yılında yapılan referandumda bölgede yüzde 58,9 oranında “Evet” oyu çıkarken yüzde 41,1 oranında “Hayır” oyu tercih edilmişti. Öte yandan 2014 yılı içerisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise ilçedeki oyların yaklaşık yüzde 50’sini AKP’nin adayı olan Recep Tayyip Erdoğan almıştı. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde ise AKP bölgede yüzde 51,3 oy almayı başarırken CHP ise yüzde 22.6’lık oy oranına sahip olmuştu. HDP’nin İstanbul içerisinde en fazla yüzdelik aldığı alanlardan biri olan ilçede parti seçimleri üçüncü sırada tamamlamıştı.

    TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ…

    2017 İstanbul Zeytinburnu referandum seçim sonuçları: Zeytinburnu İlçesi Evet ve Hayır oranı açıklanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İLÇENİN SEÇMEN – SANDIK SAYILARI

    YSK’nın yaptığı açıklamalara göre 13 mahallesi olan ilçede 16 Nisan tarihindeki referandumda 488 adet sandık kurulacak. Bu sandıklarda oy kullanmaya gidecek olan 195 bin 492 kayıtlı seçmen diledikleri yönde tercihlerini belirtecek.

    İLÇE İLÇE İSTANBUL REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    İLÇENİN TARİHİ

    İstanbul’u Türklerin eline geçmesinden sonra başlayan ilk yerleşimler, Kazlıçeşme civarlarında Kudüslü Papazlar adı verilen topluluklar tarafından yapılmıştır. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, II. Beyazıt döneminden önce bu toprakların Türklerin tapulu yerleri olduğu ortaya çıkmıştır.


    Madde madde anayasa değişiklikleri

    Bu nedenle Zeytinburnu topraklarının tapu kayıtlarında Kudüslü Papazların yeri olarak gözüken bölümlerden birçoğu Vakıflar Yönetimine devredilmiştir. Doğusunda Fatih, Kuzeyinde Bayrampaşa, Batısında Güngören, Bakırköy, Güneyinde ise Marmara Deniziyle çevrilidir. 1953 yılına kadar doğusunda bulunan Fatih ile batısında bulunan Bakırköy ilçeleri tarafından yönetilmiş, 1953 yılında belediye olmuş ve 1957 yılında da İstanbul’un 14. İlçesi olmuştur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow