hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Güngören referandum seçim sonuçları: İlçede Evet mi Hayır mı çıkacak?

    İstanbul Güngören referandum seçim sonuçları: İlçede Evet mi Hayır mı çıkacak
    expand

    Güngören İlçesi referandum sonuçları 16 Nisan’da yapılan referandum sonrası merak ediliyor. YSK’nın açıkladığı verilere göre bölgede 200 bini aşkın kayıtlı seçmen bulunuyor. İşte, ilçede bundan önceki yıllarda yapılan seçimlerde çıkan sonuçlar ve “Güngören’de ‘Evet’ mi ‘Hayır’ mı çıkacak?” Sorusunun yanıtı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güngören referandum sonuçları AKP ile MHP’nin ortak kararı ile halk oylamasına götürülen ve anayasadaki 18 maddelik değişikliği içeren oylamanın ardından merakla beklenmeye başlandı. Önceki yıllarda bölgede gerçekleştirilen seçimlerde ortalama oy oranının çıkması 16 Nisan’da YSK’dan gelecek resmi açıklamayı merak konusu yaptı.

    TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


    Türkiye sandık başında

    İLÇENİN ÖZELLİKLERİ

    İstanbul’un diğer ilçelerine oranla daha az bir nüfusa sahip olan bölgede toplamda 11 mahalle bulunurken ilçede 538 sandığın kurulacağı açıklandı. 216 bin 971 kayıtlı seçmenin bulunduğu referandum sonrası bölgenin kararı genel sonuçları da etkileyecek.

    İLÇENİN DİĞER SEÇİMLERİ

    12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumda ilçede oy kullanan vatandaşların yüzde 60.9’luk kısmı evet oyundan yana tercih kullandı. 10 Ağustos tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise AKP’in adayı Recep Tayyip Erdoğan bölgeden yüzde 55.4 oy oranı çıkardı. CHP ile MHP’nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 34,9 oy almayı başardı. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde bölgeden en fazla oy çıkaran parti yüzde 54,3 ile iktidar partisi AKP oldu. Öte yandan AKP’den sonra en fazla oy çıkaran parti ise yüzde 24 oy oranı ile CHP oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Güngören referandum seçim sonuçları: İlçede Evet mi Hayır mı çıkacak

    İLÇE İLÇE İSTANBUL REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    İLÇENİN TARİHİ

    Çırpıcı deresi, Bir zamanlar " Vitoz " adıyla anılan Güngören Köyü'nün tarihinde önemli bir yer tutar. Burasının bir diğer önemi ise yaya ordularının görev yaptığı dönemde Avrupa' ya çıkışta ilk mola yerine uygun olmasıdır.Bu dere ve iki yakasındaki Çırpıcı çayırı bir vakitler İstanbul' un en namlı mesire yerlerinden birisiydi.


    Madde madde anayasa değişiklikleri

     

    Halk Hıdrellez' in ilk haftalarından itibaren kışa kadar her coma akın akın Kağıthane' ye Göksu' ya gittiği gibi buraya gelirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow