hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galaxy S8 şarjı hangi işlemciyle ne kadar gidiyor?

    Galaxy S8 şarjı hangi işlemciyle ne kadar gidiyor
    expand

    Exynos 8895 ve Snapdragon 835 yonga setleriyle 2 farklı varyasyonda satışa sunulan Galaxy S8, pil konusunda da farklı performanslar gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook'tan düşünce gücü atağı

    Samsung’un 29 Mart’ta tanıttığı yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8+ pil testine tabi tutuldu. S8 genel anlamda iyi bir performansa imza atsa da telefonda kullanılan işlemcilerden ötürü ufak farklılıklar olduğu göze çarptı.

    Geçtiğimiz sene satışa sunulan Galaxy S7 ile aynı batarya kapasitesine sahip olan S8, işlemci mimarisinde kullanılan 10nm’lik üretim süreci sayesinde daha iyi bir pil performansı ortaya koyuyor. Zira Galaxy S7’de kullanılan işlemci 14nm’lik bir üretim sürecine tabi tutulmuştu.

    Yapılan testler sonucunda Galaxy S8’in kendi içinde de farklı performanslar sergilediği ortaya çıktı. Bilindiği üzere Galaxy S8, iki farklı yonga seti ile üretilmekte. Genel olarak Çin ve Amerika’da satışa sunulacak olan S8’lerde Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 835 tercih edilirken, Türkiye’nin de arasında bulunduğu diğer pazarlarda ise Exynos 8895 yonga setini kullanan S8 modelleri satışa sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ne kadar iki yonga seti de 10nm’lik üretim sürecine tabi tutulmuş olsa da yine de arada ufak farklılıklar bulunuyor. Kullanılan çekirdek yapısından kaynaklanan bu farklar ister istemez telefonların şarj süresini de etkilemiş durumda.

    Yapılan testlere göre Exynos 8895’li S8’in şarjı 8 saat 22 dakika dayanırken, SD835’li S8 ise yalnızca 7 saat 30 dakika dayanabildi. Aradaki 1 saatlik sürenin yapılacak güncellemeler ile azaltılabileceği belirtiliyor. Fakat bizim açımızdan sorun yok denilebilir. Zira az öncede belirttiğimiz gibi, Türkiye’de satışa sunulacak olan S8’ler Exynos 8895 ile gelecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow