hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya’dan Galaxy S8’e dişli rakip: Sharp Aquos R

    Japonya’dan Galaxy S8’e dişli rakip: Sharp Aquos R
    expand

    Japonya’nın önde gelen teknoloji firmalarından biri olan Sharp yeni amiral gemisi modelini duyurdu. İşte Sharp Aquos R özellikleri ve detayları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WhatsApp mesajlarını sesli okuyacak

    Tüm dünya 21 Nisan’da satışa sunulacak olan Galaxy S8’e odaklanmışken, Japonya’dan sürpriz denilebilecek bir duyuru geldi. Sharp, Snapdragon 835 kullanan yeni amiral gemisi modeli Aquos R’i tanıttı. Aslında kimse Sharp Aquos R duyurusunu bu kadar erken beklemiyordu. Daha da önemlisi, Sharp’ın SD 835 kullanmasına pek ihtimal verilmiyordu. Bu durumun temel sebebi ise SD 835’e olan yoğun talep. Zira akıllı telefon pazarının önde gelen isimleri SD 835 için sıra beklediği için, Sharp gibi pazarın etkisiz isimlerinin MTK tarzı işlemcilere yönelebileceği belirtiliyordu.Sharp’ın sürpriz şekilde duyurduğu Aquos R, gücünü az önce de belirttiğimiz gibi Snapdragon 835 yonga setinden alacak. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen cihaz HDR 10 özellikli 5.3 inçlik QHD ekran ile gelecek. f/1.9 diyafram aralığına sahip 16.6 MP’lik ana kameraya sahip olan telefonun selfie kamerası ise 16 MP.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sharp Aquos R için yayınlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

    Öte yandan Sharp’ın EMOP isimli yeni bir AI teknolojisini de tanıttığını belirtelim. EMOP’ta aynı Siri ve Bixby gibi bir sesli asistan. Tabi ne derece başarılı olduğu şu anda soru işareti durumunda.

    Dip not olarak Sharp’ın yeni amiral gemisi modelinin fiyatının henüz açıklanmadığını da belirtelim.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow