hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Klasik Mac oyunlarını tarayıcınızda oynayın

    Klasik Mac oyunlarını tarayıcınızda oynayın
    expand

    İnternet arşivine yüklenen Mac emulatorü ile klasik Mac oyunlarını tarayıcınızda oynayın. Emulatorde ayrıca uygulamalar da bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1984 yılında hayatımıza giren Apple’nin Mac bilgisayarları, geçmişte çalıştırdıkları işletim sistemleri ile şu an bilinen Mac arayüzüne sahip bilgisayarlardan çok farklıydı. Çok az bir kesimin hatırlayabileceği bu arayüzü, uygulamalarını ve oyunlarını özleyenler Macintosh yazılım arşivini görmekten mutluluk duyacak. İşte Klasik Mac oyunlarını tarayıcınızda oynayın haberi detayları.

    İçinde milyonlarda ücretsiz kitap, müzik, video, yazılım vs. içerik bulunan İnternet Arşivi, Macintosh yazılım kütüphanesi de bünyesinde bulunduruyor. Siteye yüklenen Macintosh emulatorü ile eski usul Mac kullanım deneyimini yaşayabilirsiniz. Emulator ile sadece yazılımları değil aynı anda oyunları da oynama şansınız var. Birçok mobil oyuna ilham veren Frogger, klasik oyun Space Invaders, Dark Castle, Airborne, Microsoft Flight Simulator ve Lode Runner gibi oyunlar bunlardan öne çıkanları.

    Eğer uygulama ve oyunlara göz atmak ve oynamak istiyorsanız İnternet Arşivi’nin sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitede Mac yazılımlarının emulator ile çalıştırılmasının yanısıra çıkış tarihi, yayıncısı, açıklamaları gibi önemli bilgiler de yer alıyor. Belki de birçok kullanıcı eski Mac’lerin arayüzünü ve uygulamalarını ilk defa bu emulator sayesinde tanıyacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow