hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sürpriz açıklama sonrası Bitcoin fiyatları sert düştü | Bitcoin fiyatları ne kadar?

    Sürpriz açıklama sonrası Bitcoin fiyatları sert düştü | Bitcoin fiyatları ne kadar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dijital para birimi Bitcoin'i hedef alan JP Morgan Chase CEO'su Dimon "Eğer bir JP Morgan çalışanı Bitcoin’le işlem yapıyorsa anında kovarım" dedi ve Bitcoin'i dolandırıcılık olarak niteledi. Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan JP Morgan CEO'sunun bu açıklamaları kafaları karıştırırken fiyatlara etkisi de çok sert oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JP Morgan Chase CEO'su Jaime Dimon, dijital para birimi Bitcoin'in dolandırıcılık olduğunu savundu. New York'ta yatırımcılara yaptığı bir konuşmada Bitcoin'in bir gün 'patlayacağını' söyleyen Dimon şöyle devam etti: "Eğer bir JP Morgan çalışanı Bitcoin’le işlem yapıyorsa anında kovarım. İki sebepten dolayı: Birincisi kurallarımıza aykırı olduğu için. İkincisi ise bu hamle aptallık olduğu için. Her iki durum da tehlikeli."

    Açıklamalar sonrasında ser bir şekilde gerileyen Bitcoin 4 bin doların eşiğinden 3600 dolar seviyelerine kadar çekildi. Yaşanan düşüş JP Morgan CEO'sunun açıklamalarına bağlanırken, Bitcoin'deki son 24 saatteki düşüş yüzde 5'i aştı. Bitcoin gibi değer kaybeden bir diğer dijital para birimi Ethereum ise yüzde 9'un üzerinde kayıpta. Bugün öğle saatlerinde Bitcoin 3630 dolardan, Ethereum ise 250 doların hemen altında satılıyor.

    Öte yandan 9 Eylül'de Bitcoin fiyatı 4900 doları geçerek tarihi seviyelere tırmanmıştı. 

    Sürpriz açıklama sonrası Bitcoin fiyatları sert düştü | Bitcoin fiyatları ne kadar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin'i lale çılgınlığına benzetti

    Dimon, 'lale çılgınlığıına' gönderme yaparak Bitcoin'in 'lale soğanlarından' da kötü olduğunu ve sonunun iyi olmayacağını ifade etti.

    Tarihteki ilk ekonomik balon olarak bilinen 'Lale çılgınlığı', Hollanda'da 1630'lu yıllarda lale soğanlarının fiyatlarının aniden aşırı derecede yükselip çöküşe geçtiği dönem için kullanılıyor. Dimon'ın bu açıklamalarının ardından Coindesk.com'a göre Bitcoin yüzde 4.03 düşüşle 3981.15 dolardan işlem görüyor. Bu arada Dimon daha önce de Bitcoin'i hedef almıştı. Dimon, Kasım 2015'yeki bir konferansta hiçbir hükümetin sanal bir para birimini desteklemeyeceğini, Ocak 2016'daki Dünya Ekonomik Forumu'nda da Bitcoin'in bir sonunun olmadığını söylemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow