hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz Büyükelçi Moore Bodrum'da

    İngiliz Büyükelçi Moore Bodrumda
    expand
    KAYNAKAA

    İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore Bodrum'a gitti, basına önemli açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye'de darbe teşebbüsü yaşandığını, terör eylemleri gerçekleştirildiğini belirterek, "Bunlara karşı Türk yetkilileri çok kararlı bir şekilde güvenliği sağlamak için tedbirleri alıyorlar." dedi.

    Moore, ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir otelde basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

    Bodrum'a ilk kez 1989 yılında geldiğini belirten Moore, ilçeyi çok sevdiğini söyledi.

    Muğla'ya gelen çok sayıda İngiliz turistin olduğunu anımsatan Moore, "Bodrum'da bu nedenle konsolosumuz var. Her yıl genellikle turizm sezonundan önce Bodrum, Antalya ve İzmir'e kadar ziyaret ediyorum." dedi.

    Valilik, kaymakamlık, belediye ve emniyeti ziyaret ettiğini aktaran Moore, "Daire amirleriyle de görüşüyorum, onlara teşekkür ediyorum çünkü onlar özellikle İngiliz turistlerin güvenine ve mutluluğuna bakıyorlar. En azından, yılda bir kez onlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    "Türkiye'de güvenlik tedbirleri üst düzeyde"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Türkiye'nin son iki yıldır zor bir dönem geçirdiğine dikkati çeken Moore, şöyle devam etti:

    "Türkiye'de darbe teşebbüsü vardı, onun dışında çeşitli korkunç terörist eylemleri, saldırıları vardı. Buna karşı Türk yetkilileri çok kararlı bir şekilde güvenliği sağlamak için tedbirleri alıyorlar. Özellikle tatil yerlerinde, havalimanlarında çok iyi tedbir alınıyor. Güvenlik konusunda Türk yetkilileri çok profesyonel. İngiliz vatandaşları terörü biliyor. Maalesef geçen hafta Manchester'da bir terör saldırısı oldu. Her yerde olabilir fakat bu konuda özellikle Türkiye ile Birleşik Krallık iş birliği çok yakın. Özellikle teröre karşı mücadele konusunda çok iyi iş birliği yapıyoruz."

    Moore, Türkiye'de suç oranlarının çok az olduğunu dile getirerek, "İngiliz turistler burada Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro'yu ziyaret ediyorlar. Çok mutlu oluyorlar. Onların tatilleri sıkıntısız geçiyor." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow