hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brezilya'da eski bakan tutuklandı

    Brezilyada eski bakan tutuklandı
    expand

    Eski turizm bakanı Henrique Eduardo Alves, dünya kupasına ev sahipliği yapan stadyumun inşaat sürecinde yapılan yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya´da yolsuzluk skandalları devam ediyor. Eski Turizm Bakanı olarak görev yapan Alves açılan soruşturma sonrasında tutuklandı. Kendisinin de adı yolsuzlukla anılan Devlet Başkanı Michel Temer´in eski yardımcısı Rodrigo Rocha Loures de geçen hafta yine yolsuzluk soruşturması kapsamında rüşvet almaktan tutuklanmıştı.

    Brezilya basınının polis kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre eski bakan Alves, 2014 Dünya Kupası´nın oynandığı Natal kentindeki Arena das Dunas olimpiyat stadyumunun inşaatı sırasında yolsuzuluk yaptığı nedeniyle tutuklandı. Soruşturma kapsamında Alves, “aktif ve pasif yolsuzluk eylemleri ile Arena das Dunas’ın inşaatı sırasındaki kara para aklama” ile suçlanıyor. Olimpiyat stadının inşaatı sırasında 77 milyon real (yaklaşık 35.5 milyon dolar) fazladan fatura kestiği iddialar arasında.

    Devlete ait petrol şirketi Petrobras´taki “Lava Jato” (Araba yıkama) yolsuzluk soruşturmasının bir parçası olan operasyon halen devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow