hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'daki dehşet veren cinayette sanığa en ağır ceza verildi

    Antalyadaki dehşet veren cinayette sanığa en ağır ceza verildi
    expand
    KAYNAKAA

    Antalya'da Kepez ilçesinde 22 yaşındaki Gülizar Turan'ı, boğazını kesip, başını taşla ezerek öldüren Cengiz Dok, ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Cengiz Dok, maktulun ağabeyi Mehmet Turan, annesi Menekşe Kocabaşı, Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu avukatları ve taraf avukatı katıldı.

    Antalya'da dehşet veren cinayetin zanlısı için ağırlaştırılmış müebbet istemi

    Mahkeme Başkanı Mutlu Çat, bir önceki duruşmaya katılmayan sanık Dok hakkında savcının mütalaasında istediği cezaları okudu. Çat, mütalaada, Dok'un kendisine hakaret eden ve kolunu ısıran maktulden intikam almak için zorla alıkoyarak, başını taşla ezdiğinin, cinsel istismarda bulunduğunun ve olay yerinden kaçtığının öne sürüldüğünü kaydetti.

    Gülizar'in katili zanlısı: Mağdurum

    Duruşmada son savunması alınan sanık Dok, Gülizar Turan'a yönelik cinsel saldırı olayını gerçekleştirmediğini ve bu yöndeki suçlamayı kabul etmediğini savundu.

    Turan'ı öldürdüğü için pişman olduğunu ifade eden Dok, "Allah rahmet eylesin ve pişmanım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Dok'a, "Canavarca hisle öldürme ve cinsel saldırı" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası verdi.

    Gülizar Turan, 14 Ağustos 2016'da, Antalya'nın Kepez ilçesi Varsak bölgesinde ormanlık alanda boğazı kesilip başı taşla ezilerek öldürülmüş halde bulunmuş, olayla ilgili gözaltına alınan Cengiz Dok tutuklanmıştı.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow