hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: YÖKDİL sonuçları açıklandı! Anadolu Üniversitesi sorgu sayfası

    Son dakika: YÖKDİL sonuçları açıklandı Anadolu Üniversitesi sorgu sayfası
    expand

    YÖKDİL sınav sonuçlarında Anadolu Üniversitesi açıklama yaptı, sonuçları açıkladı. 9 Temmuz'da YÖKDİL sınavı yapılırken merak edilen; Dört yanlış bir doğruyu götürecek mi? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav sistemi olan dört yanlış bir doğruyu götürme uygulaması, yabancı dil sınavlarında uygulanmıyor. Anadolu Üniversitesi soruları yayımladı. Sorular üzerinden “Puan hesaplaması” yapılabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan yabancı dil sınavı 9 Temmuz 2017, Pazar günü gerçekleştirildi. 30 ilde yapılan sınavın ardından Anadolu Üniversitesi, kendi sitesinde sınavda çıkan soruları yayınladı. Soruların yayınlanmasının ardından soruların ardından sınava girenler puan hesaplaması yaptı. Üniversitenin yayımladığı kılavuzda, puan hesaplamasının nasıl yapıldığını açıkladı. Üniversiteye göre; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100 yapılıyor. Sınavda dört yanlış bir doğruyu götürmediğinden ötürü, doğru yapılan sorular baz alınarak puan belli oluyor.

    YÖKDİL soruları görmek için TIKLAYINIZ

    Sınava girenler soruları gördükten sonra sınav itirazı 10-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapabilme hakkına sahip oldu.

    YÖKDİL sonuçları

    Anadolu Üniversitesi, sınav sonuçları için resmi bir tarih yayınlamamaktadır. Sonuçların açıklanacağı siteye gitmek için TIKLAYINIZ

    Sınava dair merak edilen sorular

    Doktora ve Doçentlik başvurularında sınavdan en az kaç puan alınması gerekiyor?

    Yayınlanan içeriğe göre; doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 puan alınması gerekiyor.

    YDS ile YÖKDİL arasında bir fark var mı?

    Yüksek Öğretim Kurumu her iki sınavın Türkiye’de eşit durumda olduğunu açıkladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow