hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Intel'den kötü haber!

    Intelden kötü haber
    expand

    AMD’nin Ryzen atağına, 8. nesil Coffee Lake işlemcileriyle cevap vermeyi planlayan Intel, yeni nesli bekleyenler için kötü haber vermeye hazırlanıyor. ASRock’un iddiasına göre yeni seri işlemciler, 200 serisi anakartlarla uyumlu değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8. nesliyle boy göstermeye hazırlanan Intel’in işlemci ailesi Coffee Lake’i almak isteyenler için kötü haber geldi. Anakartınızı yenilemeniz gerekebilir!

    Soket Değişmiyor Ama…

    Söylentilere göre 8xxx serisi işlemcilerin soket yapısı değişmiyor fakat yeni işlemciler yine de yeni anakart isteyecek. Kullanıcılar her yeni işlemci serisinde anakart değiştirmekten şikayetçi. İddiaların doğru olması halinde Intel’in kendi ayağına sıkarak Ryzen’den bir darbe daha yiyeceği düşünülüyor. Zira AMD, mevcut sistemlere en az 2020’ye kadar destek vereceğinin sözünü verdi.

    Kesin Değil

    Bu konudaki tek kaynağımız ASRock. Intel de konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Dolayısıyla iddiaların kesinliği tartışılabilir konumda. Fakat Intel’in bugüne kadarki politikaları bu duyumları doğruluyor diyebiliriz. Biz yine de işlemcisini güncellemek isteyen kullanıcılara kolaylık sağlanacağını umuyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow