hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ kurası dolandırıcıları suçüstü yakalandı

    TOKİ kurası dolandırıcıları suçüstü yakalandı
    expand

    Kurdukları internet sitesi üzerinden İstanbul Kayaşehir'deki TOKİ blokları için '300 kişiye yüzde 100 TOKİ konutu kazanma' vaadiyle insanları dolandıran çete polis tarafından yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kurdukları internet sitesi üzerinden kurumun İstanbul Kayaşehir'deki konutlarının satışı iddiasıyla vatandaşları dolandıranların, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından suçüstü yakalandığını açıkladı.
    Sabah gazetesindeki habere göre TOKİ Başkanı Turan, yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kurdukları internet sitesinde TOKİ'nin Kayaşehir'deki konutlarının kura çekiminde yüzde 100 garanti vadettiklerini hatırlattı. Dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Turan, şunları kaydetti:

    'Kimseye itibar etmeyin'

    "Kayaşehir'de satışa sunduğumuz konutlarımızda '300 kişiye yüzde 100 konut kazanma' adı altında sahtekârlık yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmış ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünce suçüstü yapılmıştır. TOKİ'den konut almak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir. Her şeyin olduğu gibi bu işin de suistimalini yapanlar var. Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız, yüzde 100 konut kazanma hakkı' diyerek onlardan para topluyorlar. Bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşlar resmi mercilere başvurarak haklarını aramalı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow