hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    11 yaşındaki çocuk öldü Atina'nın Roman bölgesi karıştı

    11 yaşındaki çocuk öldü Atinanın Roman bölgesi karıştı
    expand
    KAYNAK DHA

    11 yaşındaki bir öğrencinin okul töreni sırasında okul dışından gelen bir mermiyle öldürülüşünden sonra, Atina’nın Menidi bölgesinde her gün protesto gösterileri düzenleniyor. Marios'un öldürüldüğü gün okul yakınlarındaki evlerde oturan Romanların eğlenirken ateş ettikleri belirtilince birkaç Roman gözaltına alındı, ancak çocuğu vuran tüfek bulunamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgedeki Roman vatandaşların yasadışı faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek şikâyet eden Menidi halkı, bugün de protesto yürüyüşü düzenledi. Belediye Başkanı Hristos Kassovos önderliğinde 2 binden fazla kişinin katıldığı protesto yürüyüşü, yine bir arbedeye dönüştü.

    Bölgeden geçen tren yolunu kısa bir süre için kapatan  göstericilerin arasından sıyrılan 200’e yakın yüzü kapalı gösterici, dün olduğu gibi yine Romanların yaşadığı bölgeye yaklaşmaya çalıştı. Polisler gaz bombası kullanarak grubu durdurdu, ancak dağılan grup tren yolundan taş ve sopalar alarak polislere saldırdı ve bir grup polisi kuşattı. Bu olay sırasında bazı polislerin hafif yaralandığı öğrenildi.

    Kontrol altına alınamıyor

    Takviye polis gücü sayesinde kuşatılan polisler kurtarılıp saldırgan kalabalık dağıtılsa da, durum kontrol altına alınamadı. Barikatlar kuran göstericiler, polislere molotof kokteylleri ve taşlar attı, polisler de biber gazıyla cevap verdi.

    Bu arada Romanlar da, evlerini korumak amacıyla ellerine silah alıp yaşadıkları bölgenin etrafında nöbet tutmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün de evleri yakmaya çalışmışlardı.

    Yarın Menidi halkı Vatandaşı Koruma Bakanlığı'nın önünde yeni bir protesto gösterisi düzenleyecek.  

    Dün yaşanan olaylar da öfkeli eylemciler, Romanların evlerine molotof kokteylleri atmış, evlerde yaşayan ateşli silahlarla karşılık vermişti. Çıkan yangınlara itfaiyenin müdahale etmesine izin vermeyen protestoculara karşı polis göz yaşartıcı gazla kullanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow