hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HMD Global, Nokia 9 modelini iptal etti

    HMD Global, Nokia 9 modelini iptal etti
    expand

    Nokia isminin kullanım haklarını elinde bulunduran HMD Global’in 4GB RAM bulunduran Nokia 9 modelini iptal ettiği ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HMD Global bünyesinde tekrardan küllerinden doğmaya çabalayan Nokia, geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde orta segmente hitap eden. 3 yeni model tanıtmıştı. Her ne kadar hali hazırda tanıttığı modelleri bile tam anlamıyla satışa sunamamış olsa da Nokia’nın önümüdeki günlerde üst segmente hitap eden yeni bir modelle kullanıcıların karşısına çıkacağı iddia ediliyor. Nokia 9 ismi ile tanıtılacak olan telefonun, Finli üreticinin amiral gemisi modeli olacağı belirtiliyor.

    Şimdiye kadar Nokia 9 ile ilgili ortaya çıkan sızıntılarda telefonun 6GB ya da 8GB RAM’e sahip olacağı belirtiliyordu. Hatta son sızdırılan Geekbench testlerinde de bu durum aynen böyleydi.

    Her ne kadar şu aralar Nokia 9’un 6GB ya da 8GB RAM desteğine sahip olacağı konuşulsa da HMD Global, ilk başta amiral gemisi modeline 4GB RAM koymayı düşünmüş. Hatta 4GB RAM’e sahip bu model TA-1004 model numarasıyla FCC’de tescillenmiş. Fakat sonradan ne olduysa, HMD Global bu kararından vazgeçerek TA-1004 modelini iptal ettirmiş. TA-1004 modelini revize ederek TA-1012 model numarası ile tekrardan tescil ettirmiş.

    Öyle görünüyor ki, Nokia’nın yeni amiral gemisi modeli satışa sunulduğu bölgeye göre. 6GB ya da 8GB RAM desteğine sahip olacak. Muhtemelen Avrupa ve Amerika’da satışa sunulan modellerde 6GB RAM bulunurken, Çin gibi bazı Asya ülkelerinde 8GB’lık başka bir versiyon daha bulunacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow