hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Altan: Bugünkü adalet sistemine güvenim yok

    Ahmet Altan: Bugünkü adalet sistemine güvenim yok
    expand

    Gazeteci yazar Ahmet Altan, Prof. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı "15 Temmuz darbe girişimine iştirak" iddiasıyla açılam davada iddianameye karşı görüşlerini açıkladı. Duruşmaya, bugün saat 10.00'da tekrar toplanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Ahmet Altan, iddianameye hazırlayan savcıya eleştiriler yöneltti. İddianamedeki suçlamaların hiçbir kanıta dayanmadığını söyleyen Altan, "Zaten bu savcı hukukun ırzına geçmeyi öyle bir alışkanlık hâline getirmiş ki bizim iddianame hukuk pornosuna dönmüş" dedi.

    Altan, gözaltına alınma sebebi olan "subliminal darbe mesajı verdi" iddiası için de "Subliminal mesaj, gerekçesi bütün dünyayı güldürüp alay konusu olunca hokkabaz topu gibi birden ortadan kayboluyor. Sanki savcı hiç bunu ileri sürmemiş, sanki biz 12 gün nezarethanede bu iddiayla tutulmamışız gibi subliminal lafı unutuluyor. 'Subliminal' lafı yerine sahneye 'siz darbeyi biliyordunuz' iddiası çıkıyor. Savcının saçmalıklar tiyatrosunun yeni aktörü bu" diye konuştu.

    Nazlı Ilıcak: 'Tüm aidiyetimi laik cumhuriyete borçluyum'

    Ahmet Altan, Taraf gazetesinde yayımlanan 'Balyoz' haberleri için "Bugün korkak ve çıkarcı gazetecilerin AKP'ye yaranmaya çalışması gibi o gün de korkak ve çıkarcı gazeteciler generallere yaranmaya çalışıyorlardı. Eğer benim yayımladığım Balyoz haberlerinin benzerlerini daha önce yayımlama cesaretini göstermiş olsalardı bu ülke böyle bir darbe çöplüğüne dönmezdi" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak için istenen cezalar belli oldu

    Altan, "hapishaneden korkacağını bekleyenlere" cevap olarak "Boşuna beklemeyin. Ben sizin korkutabileceğiniz bir adam değilim. Önümdeki birkaç yıl için arkamdaki onlarca yılı korkaklık ederek çöpe atacak biri de değilim" dedi.

    Altan, John Fowles'ın "Dünyadaki bütün yargıçlar verdikleri kararlarla yargılanır" sözünü de hatırlattığı savunmasını "İnsanları nedensiz yere tutuklayan, yalan dolu iddianamelerle insanları yargılayan bugünkü adalet sistemine güvenim yok. O nedenle bir talebim de yok. Vereceğiniz kararın benimle bir ilgisi olmayacak. Sayın yargıç, nasıl yargılanmak istiyorsanız, hakkınızda nasıl hüküm verilmesini istiyorsanız, nasıl hatırlanmak istiyorsanız öyle karar verin" sözleriyle bitirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow