hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı! ÖSYM sonuç sorgulama sayfası

    Son dakika: KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı ÖSYM sonuç sorgulama sayfası
    expand

    ÖSYM'den sınav tarihi açıklaması: KPSS ÖABT sınav yerleri giriş belgesi ÖSYM AİS sayfasında açıklandı. Sınava girecek olanlar AİS sayfasında alabilirken, kurum sınav saati üzerine önemli bir açıklama yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminden ötürü sınav ertelenecek mi sorusuna yetkililer öyle bir durum olsaydı, resmi açıklama yapılırdı açıklamasında bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınava 10 gün kala sınav giriş belgesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlandı. Öğretmenlik alan sınavına girecek olanlar AİS sayfasından alabilirken, kurum 15 dakika uygulamasını hatırlattı! Sınav tarihi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşecektir. Sınav saati: 10:00. Sonuçlar CNN'de!

    ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    İnternet üzerinden belge nasıl alınır?

    Son dakika: KPSS ÖABT sınav yerleri açıklandı ÖSYM sonuç sorgulama sayfası

    Sınava başvuran adaylar için katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belgeyi almak zorunlu mu?

    Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

    Hangi durumda sınav geçersiz sayılır?

    Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

    Belge ev adreslerine gönderilme durumu var mı?

    Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

    Önemli not: 15 dakika kuralı alan sınavında geçerlidir. Sınav 10:00’da başlarken, adaylar en geç 09:45’te sınav binalarında olmaları gerekmektedir. 09:45’ten sonra kapılar kapanmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow