hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç Türk futbolcunun hedefi FIFA 18'deki puanlarını geliştirmek

    Genç Türk futbolcunun hedefi FIFA 18deki puanlarını geliştirmek
    expand

    6 Ekim'de başlayacak FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası için Hindistan'da bulunan Türkiye Milli Takımı'nın genç golcüsü Malik Karaahmet hedefleri ve kariyeri hakkında açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayındaki UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynarak 6-28 Ekim tarihleri arasında FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda yer alma hakkı elde eden Türkiye ilk maçına hazır.

    Hindistan'da düzenlenecek turnuvadaki ilk sınavında 6 Ekim'de Yeni Zelanda'nın karşısına çıkacak Genç Milli Takım'ın en büyük gol silahı Malik Karaahmet, FIFA'nın resmi sitesinde organizasyondan beklentisini ve kariyer hedeflerini anlattı.

    Tarihin en kötü Cristiano Ronaldo'su

    ''Hasan Ali Adıgüzel'in sakatlığı bizi üzdü''

    ''Avrupa Şampiyonası'ndan beri Hindistan hakkında düşünüyorum'' diyerek sözlerine başlayan 17 yaşındaki forvet, takım arkadaşları Hasan Ali Adıgüzel'in sakatlığının kendilerini üzdüğünü söyledi.

    ''Her gün WhatsApp grubumuzda mesajlaşarak son gelişmeler hakkında takım arkadaşlarımızı haberdar ediyoruz. Maalesef yaz aylarında 6 numaramız Hasan Ali Adıgüzel çapraz bağlarından sakatlandı ve turnuvayı kaçıracak. Bu bizi çok üzdü ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız'' sözleriyle sürekli irtibat hâlinde olduklarını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Elbette Dünya Kupası'nı kazanarak Türkiye'ye dönmek isteriz ama ilk hedefimiz B Grubu'ndan çıkmak'' 

    Kariyerini Almanya 3. Lig takımlarından Karlsruher'de sürdüren Almanya doğumlu futbolcu bireysel olarak turnuvaya özel olarak hazırlandığını ve ilk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunun altını çizdi.

    ''Uzun süredir özel bir dietteyim ve maçlarda her şeyimi verecek şekilde %100 hazırım. Böyle şanslara çok sık sahip olmuyorsunuz. Bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapacağım. Avrupa Şampiyonası'nda 5 maçta 3 gol attım ve gollerimi Dünya Kupası'nda da sürdürmek istiyorum. Gol krallığı yarışında rekabet etmek ve takımıma üst turlara taşımak harika olur. Elbette Dünya Kupası'nı kazanarak Türkiye'ye dönmek isteriz ama ilk hedefimiz B Grubu'ndan çıkmak. Paraguay güçlü ve dinamik bir takım. Mali atletik özellikleriyle öne çıkan geleneksel bir Afrika takımı. Yeni Zelanda ise grubun bilinmeyen takımı'' ifadesiyle rakipleri tarif eden Malik Karahmet'e göre Türkiye'nin öne çıkan özellikleri tutku ve disiplin:

    ''Bizim güçlü yanlarımız arzumuz ve savaşçı ruhumuz. Elbette taktik ve teknik detaylar önemli rol oynuyor ama tutkumuz ve kendi yeteneğimize olan inancımız bizi öne çıkarıyor.''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA U17 Dünya Kupası başlıyor: İlk maç Türkiye-Yeni Zelanda

    ''Benim için Drogba her şey, ilham kaynağım'' 

    İdolünün bir dönem Galatasaray'da oynayan Didier Drogba olduğunu söyleyen genç golcü, ''Benim için Drogba her şey, ilham kaynağım. Onun hakkındaki belgeselleri izledim, sosyal medyadan Drogba'yı takip ediyorum ve onun oyun stilini yakından takip ediyorum'' diyerek Fildişi Sahilli yıldıza hayranlığını gizlemedi ve odasının duvarlarının Drogba posterleriyle kaplı olduğunu sözlerine ekledi.

    Hedefi FIFA 18'deki özelliklerini geliştirmek! 

    Türkiye'nin 9 numarasının Hindistan'daki turnuvada gol kralı olmanın dışında bir hedefi daha var; FIFA 18'deki özelliklerini geliştirmek.

    ''Sol ayağımı geliştirmek ve hızlanmamı artırmak için özel çalışıyorum. Çünkü FIFA 17'de bu özelliklerim pek yüksek değildi'' sözleriyle konsol oyunlarının sıkı bir takipçisi olduğunu açıklayan Malik'in bu hedefini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. (Eurosport)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow