hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Al Sani: 2022 FIFA Dünya Kupası Katar'da yapılacak, konu tartışmaya kapalı

    Al Sani: 2022 FIFA Dünya Kupası Katarda yapılacak, konu tartışmaya kapalı
    expand
    KAYNAKAA

    Katar'da hükümete bağlı İletişim Ofisi Müdürü Şeyh Seyf bin Ahmed bin Seyf Al Sani, ülkesinin 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği konusunun müzakereye açık olmadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre Al Sani, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) üst düzey bir güvenlik yetkilisinin, "Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaktan vazgeçerse diplomatik krizin sona ereceği" yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

    Al Sani, "BAE'nin, Katar'ın turnuvaya ev sahipliği yapmaktan vazgeçmesini istemesi, ablukanın kıskançlığa dayandığını ve hukuk dışı olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

    "Çaresizliklerini ortaya koyuyorlar"

    BAE'nin bu taleple Katar'ın bağımsızlığını hedef almaya çalıştığını öne süren Al Sani, "turnuvayla ablukayı ilişkilendirme çabaları ve bu zayıf girişimlerin, kendilerini haklı göstermeye çalışan ablukacı ülkelerin çaresizliklerini ortaya koyduğunu ve uygulanan ablukanın hiçbir meşru gerekçesi olmadığını kanıtlandığını" ifade etti.

    Al Sani, "Katar, Ortadoğu'da ilk kez düzenlenecek ve hem Katar'a hem de Ortadoğu ülkelerine yararı olacak 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği konusu tartışmaya ve müzakereye açık değil." değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dubai Emniyet Müdür Yardımcısı Dahi Halfan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaktan vazgeçmesi durumunda diplomatik krizin sona ereceğini kaydetmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow