hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhuriyetçi Jon Huntsman yarıştan çekilecek

    Cumhuriyetçi Jon Huntsman yarıştan çekilecek
    expand

    ABD'de bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarından Jon Huntsman'ın yarıştan çekileceği bildirildi.

    Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Huntsman'ın seçim kampanyasında görevli yetkililer, eski Utah Valisi ve ABD'nin eski Pekin Büyükelçisi'nin bugün South Carolina'da kameraların karşısına çıkarak, yarıştan çekileceğini açıklayacağını belirttiler.

    Yetkililer, Huntsman'ın açıklamasında, Cumhuriyetçi Parti'nin Iowa ve New Hampshire'daki ilk iki ön seçimini kazanarak, adaylar arasında en fazla öne çıkan isim olan eski Massachusetts Valisi Mitt Romney'ye desteğini beyan edeceğini de kaydettiler.

    Huntsman, Iowa'daki ilk ön seçime, kendinde şans görmediği için katılmamış ve tüm kaynaklarını ön seçimlerin ikinci durağı olan New Hampshire için seferber etmişti. Buna rağmen Huntsman, New Hampshire'da da ancak üçüncü gelebilmişti.

    Cumhuriyetçi adaylar arasında ülke çapında yapılan anketlerde de hep en alt sıralarda yer alan Huntsman'ın, South Carolina'da bu hafta yapılacak ön seçimlerde de fazla bir başarı göstermesi beklenmiyordu.
    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow