hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortadoğu'da siber savaş sürüyor

    Ortadoğuda siber savaş sürüyor
    expand

    Geçtiğimiz hafta İsraillilerin kredi kartı bilgilerini çalan Suudi internet korsanlarının ardından İsrail'e karşı yeni bir siber saldırı daha gerçekleşti. Filistin yanlısı olduğunu belirtilen Arap internet korsanları bu kez, İsrail borsasını, İsrail Havayolları El Al'ı ve 3 bankayı hedef aldı.

    İnternet çağı, on yılların sorunu Ortadoğu'da bile savaşı değişik bir ortama taşıdı. Geçtiğimiz hafta Suudi bir hacker'ın hedefi olan İsrail yine internet korsanlarının saldırısını uğradı.

    İsrail medyası tarafından, "Filistin yanlısı Arap" olarak tanımlanan internet korsanları, bu kez saldırının dozajını biraz daha artırdı. İnternet korsanları, İsrail Borsası, İsrail Hava Yolları El Al ve 3 bankaya saldırdı.

    İsrail Borsasının internet sitesi aralıklarla çalışabildi. El Al Havayolları da uçuş bilgilerini normale döndürdü.

    İsrail'e karşı düzenenen bu son saldırıları henüz üstlenen olmadı. Ancak Hamas yaptığı açıklamayla, Arap gençlerini bu elektronik savaşta metodlarını geliştirmeleri çağrısında bulundu.

    Geçen hafta bir Suudi, onbinlerce İsraillinin kredi kartı detaylarını ele geçirip internetten yayınlamıştı. Olay, İsrail tarihindeki en büyük veri hırsızlıklarından biriydi. Eyleme misilleme olarak da İsrailli bir hacker, Suudilerin kredi kartı detaylarını ortaya dökmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow