hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM-İsrail, otelde gizlice buluştu

    BM-İsrail, otelde gizlice buluştu
    expand

    İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın New York'ta BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleriyle görüştüğü öğrenildi. Görüşmenin BM genel merkezindeki BMGK toplantı salonu yerine, kentte bir otelde yapıldığı bildirildi.

    Lieberman'ın görüşmede BMGK'nın 15 üyesinin temsilcilerine Ortadoğu barış görüşmeleri ve İran ile İsrail arasında giderek gerginleşen durumla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

    İsrail'in BM Daimi Temsilciliğinden verilen bilgiye göre Lieberman, BMGK temsilcilerine, El Fetih ile Hamas arasında varılan anlaşmanın, "barış görüşmelerinin ilerlemesine ya da Filistin halkının refahına hizmet etmeyeceğini" ve "anlaşmanın (Filistin Devlet Başkanı) Mahmud Abbas ile (Hamas lideri) Halit Meşal'in kişisel çıkarlarını yansıttığını" söyledi.

    BM'de basına sızan bilgilere göre Lierberman toplantıda geçici Filistin birlik hükümetinin içinde Hamas'ın yer almasının, barış çabalarına olumsuz etkide bulunacağını da vurguladı.

    Toplantıda İsrail'in, İran'ın nükleer programı ve iki ülke arasında tırmanan gerginliğe ilişkin konuları da gündeme getirdiği öğrenildi.

    Lieberman'ın BM genel merkezi yerine, New York'ta bir otelde diplomatlarla görüşmesi ve basına görünmekten kaçınması dikkati çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow