hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran, Azerbaycan'a nota verdi

    İran, Azerbaycana nota verdi
    expand

    İran, bilimadamlarına düzenlenen suikastlarla ilgili kişilerin, Azerbaycan'a giriş yaptığı iddiaları üzerine, Azerbaycan'a nota verdi. İddiaları yalanlayan Azerbaycan ise İran'ın tepkisini "anormal" olarak niteledi.

    Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçisi Cevanşir Ahundov'un Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Azerbaycan'a nota verilmesini, 'anormal bir tepki' şeklinde nitelendirdi.

    Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Elman Abdullayev, bugün çeşitli basın organlarına yaptığı açıklamada, İran'daki bilim adamlarına düzenlenen suikastlarla ilgili olduğu belirlenen bazı teröristlerin Azerbaycan'a giriş çıkış yaptığı yönünde iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve iftira olduğunu ifade ederek, Azerbaycan'ın Ermeni teröründen eziyet çeken bir ülke olduğu, dışardan müdahalelere ve terör örgütlerinin faaliyetlerine izin vermeyeceğini belirtti.

    Abdullayev, İran ile yaşanan nota krizinin iki ülke ilişkilerini negatif yönde etkileyeceğini ama Azerbaycan tarafının komşuları ile iyi ilişkiler kurmak istediğini kaydetti.

    Ayrıca Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Azerbaycan'a verdiği notayı, daha önce Azerbaycan tarafından yakalanan İran istihbaratına üye bir grubun yakalanması sonrası İran'a verilen notaya tepki mahiyetinde de olduğunu belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow