hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Savunma Bakanı: "İran abartıyor!"

    İsrail Savunma Bakanı: İran abartıyor
    expand

    İran'ın, uranyumu yüzde 3,5 oranında daha hızlı zenginleştirecek yeni nesil santrifüjleri yerleştirmeye başlamasının ardından İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İran'ın nükleer alandaki "başarılarını abarttığını" öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ehud Barak, resmi bir ziyaret için bulunduğu Tokyo'dan İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "İran'ın ilerleme sağlamaya devam ettiğini, ancak dün açıklananın bir gösteriden ibaret olduğunu, dünyayı caydırmak için kısmen abartılı bir şekilde açıklanan şeyler olduğunu" belirterek, "İran'ın elde

    etmediği bir başarıyla övündüğünü, ikinci veya üçüncü nesil santrifüjlere sahip olmak için daha yapacağı çok şey olduğunu" söyledi.

    Barak, İran'ın "gerçekte olduğundan daha gelişmiş gibi bir izlenim yaratmak istediğini, bunu da dönülmez bir noktayı geçtikleri duygusunu vermek için yaptıklarını ancak bunun gerçek olmadığını" söyledi.

    Barak, öte yandan Hindistan, Tayland ve Gürcistan'da İsrail'e yönelik düzenlenen saldırılar konusunda da İran'ı "dünyada terörizme destek olmakla" suçlamayı sürdürerek, uluslararası toplumu "İran'ın bu maceracı tutumuna karşı sert bir şekilde" tepki göstermeye çağırdı.

    İran, uranyumu yüzde 3,5 oranında, daha hızlı zenginleştirecek yeni nesil santrifüjleri yerleştirmeye başlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Atom Enerjisi Kurumu, teknolojik üstünlüklere sahip yeni nesil santrifüjlerin Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesislerine yerleştirilmeye başlandığını açıklamıştı.

    Nükleer teknolojide kendi kendine yeterliliğin aşamalarında biri olarak kabul edilen yeni başarıyla yüzde 3,5 oranındaki uranyum zenginleştirme işleminin yüzde 50 daha hızla yapılacağı belirtilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow