hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarkozy'den ilginç seçim vaadi

    Sarkozyden ilginç seçim vaadi
    expand

    Cumhurbaşkanlığına bir kez daha adaylığını koyan Nicolas Sarkozy, tekrar seçildiği takdirde işletmelerin pazar günü çalışma koşullarını genişletmeyi vaad etti. Fransa'da mağazalar yılda sadece 5 pazar hizmet verebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin giderek yaklaştığı şu günlerde adaylar büyük bir mücadele içerisine girdi.

    Adaylardan François Hollande, "Fransa için 60 söz" adı altında açıkladığı programında, planları arasında 2025'e kadar Fransa'da elektrik üretimindeki nükleer enerjinin payını yüzde 25 indirmenin ve Fransa'nın en eski nükleer santrali olan Fessenheim'ı kapatmanın olduğunu söylemişti. Hollande, aynı konuşmanın içinde başka bir nükleer santralin önemini arttırmaktan söz ettiği için Greenpeace'in tepkisini çekmişti.

    Sarkozy ise, Türkiye'de yaşayanlara ilginç gelecek bir seçim vaadinde bulundu.

    Sarkozy adına açıklama yapan Bakan Frédéric Lefebvre, tekrar seçildiği takdirde Sarkozy'nin işletmeleri pazar günleri açma koşullarını genişletmek istediğini söyledi.

    Yılda 5 pazar izinli

    Okuduğu açıklamada Lefebvre, bu durumun işletmeler için büyüme, Fransızlar içinse yeni işlerin yaratılması anlamına geldiğini söyledi, fakat yapılması planlanan düzenlemenin yasada nasıl esnemelere sebep olacağı belirtmedi. Açıklamada bu durumun daha fazla turist çekeceği de belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'da mağazalar senede 5 pazar valilikten izin alabildikleri takdirde kepenk kaldırabiliyorlar. 10 Ağustos 2009'da çıkan bir yasaya göre ise, işletmeler bağlı oldukları sektörlere ve konumlarına göre pazar günleri açık olabiliyorlar.

    Fransa Ticaret Konseyi mağazaların, turist bölgesinin dışında olsalar bile senede 10 - 12 pazar açık olabilmesini talep ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow